Duna House-n kívül megbízható ingatlancég?
Nekem pont a Dunahoussal volt rossz tapasztalatom. Szàndéknyilatkozat utàn derült ki hogy haszonélvezet van a lakàson és több tulajdonos. Én ebből tanultam. (Mi csak egy tulajjal egyezkedtünk és nem olt jelen a haszonélvező, vissza is léptünk hibàs tàjékoztatàsra hivatkozva)
Àtverni nem tudnak ha körültekintő vagy. Kérj friss tulajdoni lapot, vagy nézd meg a földhivatalnàl (ha jól tudom a betekintés ingyenes, ha nem kérsz màsolatot)
Tulajdoni lapon szerepel minden teher, az összes tulajdonos, haszonélvezet ha van stb.
De célszerű a tulajdonosoktól is ràkérdezni erre, persze adni a szavukra nem elég. De jó jel ha nem halgatjàk el, és eleve megtudod ők hogyan tervezik az adàsvételt ha maceràs.
Mi pl hiteles lakàst vettünk, de eleve tudtunk róla és le voltunk védve.
Az ingatlanirodával szerintem nem lehet kiküszöbölni az átveréseket, csak az eladó oldalon. (Mindenhol árulnak össze-vissza adósodott ingatlant is, meg ami teljesen rendben van. Általában nem mondják az eladónak, hogy én a te kecódat nem árulom el. Hanem "Majd kitehermentesítjük. Van saját ügyvédünk is...")
Hogy kevésbé valószínűen verjenek át, több dolgot is érdemes csinálni:
- Konkrétan rákérdezni az eladótól, hogy hogy vannak a tulajdonviszonyok? Hitel és tartozásmentes az ingatlan? Ha nem, akkor hogy gondolja az adásvételig tehermentesíteni? (Ez a lépés többnyire egy csomó kérdést megválaszol. Ha minden rendben van, akkor még egy kicsit fel is háborodik a tulaj, hogy hogy gondolod, hogy milyen kérót akar eladni neked?)
- Friss tulajdoni lap lekérés (egy többmilliós üzletnél egy ezrest megér ingatlanonként).
- Jó !saját! ügyvéd felfogadása (aki körültekintően az igényeidnek megfelelően írja a szerződést).
- Lehetőség szerint beszélni szomszéddal/ gondnokkal/ közös képviselővel (pl. ismerősnek elmondták, hogy 150ezres internet tartozás van a kecón, és el kell intézni, mert behajtási fázisban van).
- Családtaggal, baráttal is megnézetni a kiszemelt helyet. (Több szem többet lát.)
Amikor eladtam, több ingatlanos céggel is kapcsolatba kerültem. Ezek közül messze a DH volt a leginkorrektebb.
Aki DH-val kezd, sikeres ember nem lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!