Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen a Balaton környékén lakni?

Milyen a Balaton környékén lakni?

Figyelt kérdés

Én nem messze lakom a Szlovák határtól, Budapest 30km-re van innét, kocsival kb 40 perc . Budán is dolgozom,valahogy Budapest már a mindennapokká vált kb olyan,mint egy nagy áruház,ahol mindent egy helyen meglehet venni,így ez jut hirtelen eszembe. Lényegében arra gondolok ezzel,hogy fura lenne, ha Bp-re mondjuk 2-3 órát kéne utaznom vagy többet pl Szegedről és messze lenne. Már megszokott Budapest nem igazán nyújt új dolgot, pedig eleinte az volt Bp-is, izgalmasabb.

Most a Balatonnal vagy más településsel vagyok így,bár úgyérzem ,nem tudnék az ország keleti részében lakni.. Mindig van ott valami olyan ami híradóba kerül és nem jó,vagy csak a gazdasági helyzet,nyilván nem mindenhol,de Bp és környéke jó hely ( Komárom-Esztergom megyében lakom) .

Valahogy a Balaton más,mindig valami újat tartogat,byilván,mert nem a megszokott nekem.

Sokszor ügyérzem,hogy jó lenne ott lakni. Milyen azélet Balaton településein? Mennyire van ott munka és választási lehetőség? ( nem a nyári szezonra gondolok, hanem állandó munkára!)

Emlékszem 2013-ban így szeptember elejéntöltöttnk ott egy hétvégét Balatonfüreden . Reggel elmentünk a cba-vásárolni..

Érdekes,mert évek óta itt nálunk a helyi boltokba nem jártam már,ott van bp ott megveszem ami kell..meg ott nem ismernek,de talán a helyi boltban sem már :D és amikor ott voltunk,valahogy az sem foglalkoztatott,hogy másnap kezdődik a megszokott körforgás,( bár akkor nem a munka,hanem iskola,végeztem egy okj-s tanfolyamot a középiskola után. )

Kicsit, nagyon eltértem a témától, de két teljesen más környezet teljesen kikapcsolt.

Kiváncsi vagyok,akik oda születtek,azoknak milyen a hétköznapi mindennapok?

2016. szept. 25. 10:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mi másfél éve költöztünk le Budapestről a Balatonhoz. Azt kell hogy mondjam, hogy a fővárost körülbelül 10-15 évembe telt megunni, ezt a kisvárost viszont egy évbe...

A Balatonon nem jó lakni, csak nyaralni. Nálunk például három hónapig, a nyári szezonban van csak nyitva a bolt, egyébként uzahatunk a megyeszékhelyre, vagy a környező városokba vásárolni.

Ha tehetős vagy, akkor talán megéri ide költözni, de egyébként csak nyaralni jó.

(Én az északi parton élek, Veszprém megyében.)

2016. szept. 25. 13:40
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha nemcsak nyaralni akarsz, hanem élni is, úgy, hogy minden van (közlekedés, boltok stb.), akkor sokkal jobb a Dunakanyar.
2016. szept. 26. 12:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Én már nagyon nem szeretek. Életem egyik legrosszabb döntése volt Budapestről leköltözni a Balaton északi partjára. Aki tehetős,, annak tényleg megérheti, meg aki biztos abba, hogy neki aztán hosszútávra elég volt a nyüzsgésből. De aki még élni is akar, és nem nyugdíjasokhoz méltó ingerszegény életre vágyik,, pláne igaz ez az októbertől-áprilisig tartó időszakra, mert akkor aztán minden meghalt,, és több élményre vágyik, mint a saját kis kertjét művelet i,, az ne tegye!!! Nyaralni jó, de élni... felejtős... Én ha tehetném visszacsinálnám az egészet,, de sajnos már nem lehet... :( Egy ideig biztos nem.
aug. 14. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!