Mire lehet használni egy kertes házat, ami üres?
Hitelre megvásároltam testvéremtől elhunyt szüleink házának felét.Nem akartam az emlékek miatt idegeneknek eladni.
Albérletbe kiadásra gondoltam,hogy a törlesztőrészleteket tudjam fizetni.
Más ötlete van valakinek?
'Hitelre megvásároltam testvéremtől elhunyt szüleink házának felét.Nem akartam az emlékek miatt idegeneknek eladni. '
Hat ez bizony jo nagy hulyeseg volt. Inkabb magadat is tonkreteszed anyagilag, csak ne 'idegenek' lakjanak egy olyan hazban, ahol te jo esellyel evtizedek ota nem laksz?
Amugy ki kell adni alberletbe - akkor is idegenek fognak benne lakni, de legalabb nem mesz tonkre...
Ha anyagilag belefér rengeteg mindenféle gyűjtő van, csinálhatsz belőle múzeumot (max a rezsi jön vissza, ha nem nagyon menő a téma). (Ez onnan jutott eszembe, hogy az öreg rádiók kiállítása helyet keres)
Ha jó helyen van nyithatsz boltot szervizt.
Van akinek nincsenek szép emlékei szüleiről, van akinek csak az van. Van aki érzelmileg kötődik, van aki nem.Vannak akiket az "eszük" irányít,ők jobban boldogulnak az életben. Vannak akiket az érzelmeik irányítanak, ők racionálisan kevésbé gondolkodnak, de -szerintem-boldogabbak.
Nem vagyunk szerencsére egyformák.Nem olyan véleményt kértem, hogy jól tettem-e, hogy megvettem. Egyrészt ezt eldöntöttem és már túl vagyok rajta mert kifizettem, másrészt én is tudom, ezzel egy problémát szedtem a nyakamba, de nem tudtam mást lépni.
Azonkívül a házuk a mi házunk mellett van közvetlen, még kerítést sem csináltunk a 2 telek közé, mi építettünk melléjük, de nagyon jó kapcsolatban éltünk, ez a közel lakás nálunk szuperül működött. Tehát amikor férjhez mentem, eggyel arrább költöztem.Tehát születésemtől 50 évig az a ház is az "enyém" is volt.
A múzeum iszonyú jó ötlet! Gondolkodom is rajta, habár kisvárosban élek, de nem rossz hely, központi részen.Nagyon köszönöm!
Amúgy van 3 gyermekem, 2 még egyetemista, ki tudja, bármikor lakás kellhet nekik, akár átmenetileg is.
"Vannak akiket az érzelmeik irányítanak, ők racionálisan kevésbé gondolkodnak, de -szerintem-boldogabbak."
Ennél a mondatodnál már tudtam, hogy nő vagy, s hogy hozzám hasonlóan a középkorúak közé tartozol. Az általad szembeállított két csoport egyébként; férfiak és nők. Előzőek jellemzően logika mentén gondolkodnak, s élnek, a nők pedig az érzéseikre hallgatnak. De ez messze nem jelenti azt, hogy a nők boldogabbak a férfiaknál. Én pl elátkoznám az életemet, ha nem tévedt volna egyetlen nyamvadt Y sem a kromoszómáim közé, és egy percig sem cserélném el egy nőével. :-))
De - hogy feleslegesen ne szaporítsam a szót - van egy ragyogó ötletem a házzal kapcsolatban. Ha valóban a szomszédodban van, bútorozd be, és tartsd készenlétben. Így, ha összeveszel, s nem állsz magaddal, csak magadra csapod az ajtót, átmész a másik házba, és ott alszol, míg ki nem békültök.
Azért az árnyalja a képet, hogy a kérdező melletti ház, jó lehet a gyerekeknek, stb. De a kérdés nem az volt, hogy jól tette -e.
Szóval: nyithatsz valami vállalkozást, vagy kiadhatod nem lakás, hanem valamilyen vállalkozás céljára, lehet, hogy jobban fizet. Nem ismerve a házat és a környéket nehéz konkrétumot javasolni.
A nők-férfiak közti különbség nem gondolom hogy így van, ez pusztán személyiség, temperamentum, stb.kérdése.Nőkben is van sok racionálisabban gondolkodó, cselekvő. Férfiak inkább nem merik, jobban szégyellik "gyengének" mutatni magukat, érzelmeiket kimutatni, de azért ugyanúgy éreznek mint a nők.A nők jobban felvállalhatják amit éreznek.Valójában miért is kellene egyformának lenni, érezni a nőnek és férfinak? De ez egy más téma, aminek nem itt a helye, és amiről rengeteg könyv, cikk íródik.
Ház-összeveszés esetére.Hát nekünk biztos nem lesz rá szükség szerencsére, mert jó a házasságunk, de lehet hogy az ötlet jó. Házaspárok ha lakóhelyemen összevesznek, átmeneti szállást biztosítok valamelyiküknek a házban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!