Társtulajdonosi változáshoz, hol tudok letölteni nyomtatványt?
Mire gondolsz? Ingatlan? És hova akarod bejelenteni?
Mert oda ügyvédi vagy közjegyzői képviselet kell.
Használhatja, ha ti megengeditek.
De ha meg akarja venni a részeteket, ahhoz ügyvéd vagy közjegyző kell.
Az a gond,hogy azzal keresett meg az öcsém,hogy mivel Anyukám is meghalt,megszünt a haszonélvezet és alá kell írnom az ennek megszünését.Sajnos,később tudtam meg,hogy ő akarja használni a nyaralót.Én pedig el sem olvastam azt a nyomtatványt...Bíztam benne,hiszen,a testvérem...!
Most,azért kellene egy ilyen nyomtatvány,hogy magnézzem,mit is írtam alá.Nagyon nagy barom vagyok,hogy ezt így aláírtam.Korábban,a kulcsom nála maradt,amit most már vissza sem ad nekem.Beszélni sem tudok vele,mert kint dolgozik Németországban.
A haszonélvezet megszünését nem kell aláírnia senkinek. Bármelyik örökös bemegy a földhivatalba, kitölt egy nyomtatványt, és bemutatja a halotti anyakönyvi kivonatot. Ezzel törlik a haszonélvezetet. Ehhez nem kell a többi örökösnek semmit aláírnia.
A tulajdonosok nem változnak, csak most már használhatják az ingatlant, míg amíg a haszonélvező élt, addig be sem mehettek az engedélye nélkül. De az örökösök közül senki nem kap több jogot az ingatln használatára attól, hogy ő intézte a papírokat.
A használatról célszerű megállapodnotok. Ha csak az öcséd használja, akkor illik érte valamit fizetnie nektek a többlet-használatért. Vagy megállapodhattok közös használatban (felosztjátok a szezon, ki mikor nyaral).
De azon a papíron mi volt, amit aláírtál?
Mert ezt nem ártana tudni ahhoz, hogy normális tanácsot tudjunk adni.
Azt pedig jól mondja a másik válaszoló, hogy a haszonélvezeti jog megszűnését nem kell "engedélyeznetek, aláírnotok", az a haszonélvező halálakor a törvény erejénél fogva megszűnik, és ha bármelyik tulaj ezt igazolja, akkor törlik a tulajdoni lapról a haszonélvezeti jogot.
6/6-os válaszoló; Éppen ezt mondta az öcsém,hogy a haszonélvezet megszűnését kellett igazolni, a Földhivatal részére kellett ez. Azért kerestem a neten ezt a nyomtatványt,mert az öcsém is onnan töltötte le.
Félek,azt írtam alá,hogy ő a kizárólagos használója a nyaralónak.Én,szerettem volna eladni,de, abba nem egyezett bele,kifizetni nem akarja a részem,mert erre azt mondja,nincs pénze.
Talán itt a Ingatlan-nyilvántartási eljárás megindítására irányuló kérelem I-II. elnevezésű volt.
De ezt mi nem tudjuk megmondani, hogy mit íratott alá, próbáld kigooglezni.
Ez a hivatalos földhivatali formanyomtatvány, szerintem ez lehetett az.
Igen,ezeket én is megtaláltam de,egyik sem az amit én aláírtam.Még az adószámom is kellett hozzá és a végén a három tulajdonos aláírása kellett.
még egy utolsó kérésem lenne;ha,az öcsém lett a kizárólagos használó,az vajon bekerült-e a tulajdonlapra?Azt,bármikor megnézhetem.
Nagyon köszönöm a válaszokat,a tanulság ebből,hogy még testvérnek se írjunk alá semmit anélkül,hogy megnéznénk mi is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!