Ház eladás jelzálog kölcsönnel?
Én jelzáloggal terhelt házból költöztem másikba. Pénzintézetenként más a helyzet, nekem a legnagyobb magyar banknál van a hitelem.
10 milliót vettünk fel anno és kettő millió volt hátra, amikor költöztünk. Annyi a buktatója, hogy a leendő lakás, vagy ház értékének a bank becslése szerint el kell érni az eredetileg megadott hitelhatárt, vagy inkább meg kell haladnia, függetlenül attól, mennyi van hátra, az nem érdekli őket. A jelzálogot csak teljes egészében tudod átvinni, tehát a felvett eredeti összeget és majd ők nyilvántartják - na meg a Földhivatal -, hogy mennyi tartozás van még hátra.
Szóval elég nagy idegeskedés az egész, ráadásul nekem 3 hónapig ültek rajta. Nekem azért érte meg átvinni, mert még a "békebeli" forint alapú, alacsony kamatozású hitel.
Ha megteheted, fizesd ki a hátralékot. Benne van a szerződésben, hogy megengedi-e a bank. Ha hozzá is járulnak, általában büntető kamatot számítanak fel, hogy ne essenek el a kamatoktól, amik az évek alatt fizetnél.
Szóval pénzintézet függő, szerintem menj be és érdeklődd meg tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!