Egy erdő jár e valamilyen kötelezettséggel?
Kémény szabályok vonatkoznak az erdő tulajdonosokra .
De ez nem az a hely,ahol mindent meglehet tudni .
Erdőgazdaságoknál érdeklődj,ők a felügyelői ennek .
Bárki lehet erdő tulajdonos, ami buktató az hogy megveszel egy erdőt és arra kötelezetséged van, pl. felújitasi kötelezetség, valaki leterlemte előtted te megveszed az üres területet, és rögtön bele kell tolni több 10 milliót, és esetleg nem is sikerül felújitani, akkor meg jön a büntetés.
Mindenhez engedéály kell az erdészeti hatóságtól, másik bukta veszel egy szépnek hitt tölgyest ami 100 éves, gondolod levágod, az nem úgy megy, mert az fog történni, hogy a hatóság a vágáskort megnöveli 110 évre, aztán eltelik 10 év 120 évre. Ezt azért tudom mert átnéztem néhány üzemtervet (minden erdőrészletre kell) és 1980 -ban 80 évet irányoztak elő vágásfordulóra, 2012-ben még mindig állt az erdő 130 év volt vágáskornak irva, és bizony láttam olyat, hogy cseresbe úgy megjelent a kétalakú cseréptapló hogy sok része a fának még tüzifának se volt igazán jó, tehát minőségileg is roszabb lett a faanyag. Tehát nagyon észnél kell lenni, mert úgy de úgy bukhat rajta az ember, hogy utána csak siránkozhat. Akáccal érdemes foglalkozni, abbol még lehet valamije az ember gyerekének :) . Egyébként olvass utána, ha kérdésed van irj privát üzenetet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!