Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » El szeretnék költözni japán-ba...

El szeretnék költözni japán-ba, hogy kezdjem?

Figyelt kérdés

Na szóval , kb pár hónap múlva elszeretnék költözni japánba , csak a gond az hogy nem tudok japánul . Esetleg adnátok tippeket hogy hogyan tanuljak japánul ? Angolul azért tudok de nem tökéletesen .

21/F

2016. márc. 15. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Majd megtanulsz ott. Indulj mielöbb!
2016. márc. 15. 17:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Csatlakozok az előttem szólóhoz. Kint rá fogsz állni a nyelvre. Ha jól tudom, most elég kedvezőek a repülőjegyek, csak arra figyelj, hogy ne retúrt vegyél.
2016. márc. 15. 17:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát keress valami ösztöndíjprogramot vagy pályázatot. Csak úgy nem mehetsz, mivel nem kapsz vízumot... szóval kellene valami kicsit pontosabb terv. Mondjuk ezt várhatóan nem néhány hónap lesz elintézni, úgyhogy ne kapkodj. Az angoltudásoddal kevéssé leszel kisegítve, mivel a japánok elég érdekesen beszélik - már aki beszéli, és a japán alapjainak ismerete nélkül nehezen fogsz rájönni sokszor, mit akarnak.

Addig pedig keress egy magántanárt és vegyél jó sok órát. Meg spórolj ezerrel, mert alapvetően marha drága minden.

2016. márc. 15. 18:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Okay:))
2016. márc. 15. 19:51
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a 3-as válaszoló helyesen mondta: először is a vízum szerzésnek nézz utána, mert Japán nem EU-s ország, oda nem költözhetsz ki csak úgy.

3 hónapot ugyan lazán eltölthetsz ott turistaként, annyiért nem kell vízumot sem igényelni, de ha utána nem mozdul az ember onnan, akár ki is toloncolják.

Ha még 21 éves vagy, tényleg az ösztöndíj lenne a legjobb ötlet, főleg mivel nem beszélsz japánul.

A japánok tényleg legtöbbször elég rosszul kommunikálnak angolul, ennek egyrészt a rossz nyelvoktatás az oka, másrészt meg félnek is megszólalni.

Ezen a linken sok infó van a különböző vízumokról, tanulmányozd meg:

[link]

És szerintem is keress a tanuláshoz vagy egy nyelvsulit, vagy egy magántanárt.

Egyedül is lehet haladni netről, de az jóval lassabb általában. Így is szerintem pár hónapnál mindenképpen több időt kell majd rászánnod ezeknek az elintézésére, akár éveket is, mert hiszem hosszabb távú vízumot csak úgy kaphatsz, ha vagy tanulni mész ki, vagy dolgozni, és ezekhez is legtöbbször kell legalább egy alap japán nyelvtudás, illetve a munkához még magasabb szint.

2016. márc. 16. 10:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és a 2. válaszoló kommentjére reagálva: Japánba nem nagyon mehetsz ki úgy, hogy nem mutatod be a retúrjegyedet!

Én ösztöndíjjal voltam kint, ami egy évre szóló tanuló vízum volt, úgy nem is lehetett venni repjegyet, hogy egy év múlvára szóljon a vissza induló jegy, de akkor is meg kellett venni, valami random időpontra, amit aztán év közben meg kellett változtatni a repülőtársaságnál.

Mielőtt kimentem, erre különösen felhívta a figyelmemet a japán hatóság.

2016. márc. 16. 10:05
 7/7 anonim válasza:
100%
Én is elgondolkoztam rajta,szép ország,és imádom a kultúrájukat. Én azzal kezdem,hogy Egyetemen 5 éves japán képzés :)
2016. márc. 21. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!