Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » S. O. S.! Véleményekre lennék...

S. O. S.! Véleményekre lennék kíváncsi?

Figyelt kérdés

Kinéztünk magunknak egy ingatlant, ami jelenleg áron alul van meghirdetve. Ingatlanirodán keresztül néztük meg, de ide nem írnék konkrét nevet. Mi mikor megnéztük, akkor már aznap este tettünk vételi szándékot az ingatlanra, majd a következő 2 napban is többen tettek rá ajánlatot. Mi az ajánlatokat nem láttuk, az ingatlanos engem csak telefonon hívogatott, hogy most ettől az irodától ennyit mondtak.

Még most is megy a licitálás, elvileg rajtunk kívül már csak 1 érdeklődő van. Persze ki tudja, lehet senki nincs rajtunk kívül csak ezt mondják, mert mi nem látjuk a másik vételi szándékát. Azt mondta a nő, hogy addig van licitálás, amíg az egyik fél fel nem adja.

Jah egyébként egy többgyerekes család lakik a lakásban, ők bérlik és áprilisban költöznének ki.

Valakinek van hasonló tapasztalata?

Mi a véleményetek róla?

Már kezdek kételkedni, hogy nem-e átverés...

2016. márc. 7. 13:12
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Azért van áron alul meghirdetve, mert ezek bedőlt lakások, amiket x éve felújítottak (legalábbis ezt mondták).

Amúgy piaci árhoz képest kb 1,5-2 millióval olcsóbb.

2016. márc. 7. 13:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az ingatlanosok mindig gyanúsak.

Ha kérdez akkor is hazudik.

Nem biztos hogy van rajtatok kívül valaki, én azt tenném, hogy a vételi ajánlatra ráírnám hogy csak 24 óráig él, és az ingatlanossal közöld, hogy annyira nem is érdekel, van másik lakás is ami érdekel.

Kell vagy nem, döntsék el.

A bentlakók már nehezebb ügy.

Mit csinálsz ha nem akarnak elmenni??

Kiteszed őket gyerekestől?

Az ingatlanosnak ne higgy, azt fogja mindig mondani, amit hallani akarsz.

2016. márc. 7. 13:33
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű kideríteni, hogy átverés-e.

Jelentkezzen rá pl. egy ismerősötök is, és meglátjátok, hogy neki mit mondanak majd.

Szerintem kamuzik az iroda, mert látja rajtatok, hogy rákattantatok, és ahelyett, hogy alkudnátok, még rá is fizetnétek az eredeti árra.

2016. márc. 7. 13:33
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nekem is kezd gyanús lenni a dolog.

Ha felhív, akkor közlöm vele, hogy tovább nem licitálok.

Meg tegnap is felhív, hogy este 8-kor lezárul a licit és hogy most gyorsan kell döntenünk, hogy licitálunk-e rá, aztán még ma is megy a licit, pedig tegnap este azt ígérte, hogy x millió ft-ért a miénk lehet. Aztán meg most kiderült, hogy meghosszabbították a licitet.

Meg nem látom hivatalos papíron aláírással, hogy a másik mennyit licitál rá.

2016. márc. 7. 13:37
 5/11 anonim ***** válasza:

"Amúgy piaci árhoz képest kb 1,5-2 millióval olcsóbb"

Nekem ez a része is gyanús. Ingatlannál ez nem olyan egyértelműen belőhető, mint egy kiló kenyérnél. Egy ingatlannál az 1-2 millió csak megegyezés kérdése, lehet az egyik vevő adna érte 12 milliót, a másik meg 14-et. Egyéni igények kérdése.

A kiköltöztetés problémás lehet, biztos hallottál már róla. A bérlőnek több joga van, mint a tulajdonosnak, és évekig húzódhat a jogi része, ha maguktól nem hagyják el az ingatlant. Hány ilyen van...

Egyébként meg szerintem is kamu. Látják rajtatok, hogy nagyon tetszik a ház, és van pénzetek, hajlandóak vagytök többet fizetni. Az ingatlanosnak csak a jutaléka a lényeg, semmi más. Naná, hogy napi 1-2 telefont elereszt, az ingyen van, és így napról napra nő a leendő jutaléka.

2016. márc. 7. 14:07
 6/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Könyörgöm, ne legyetek már ennyire bénák.

Hívd fel az ingatlanost és (próbából) mond neki, hogy az eredeti kikiáltási áron, találtál egy hasonló ingatlant, és lehet, hogy azt veszitek meg inkább, de még nem döntöttetek.

Gyanítom, hogy rögtön elkezd majd lefelé menni az ár!!

2016. márc. 7. 19:20
 7/11 anonim ***** válasza:
49%

Na hát ebbe én sem szaladnék bele. Ennek már nem csak szaga van, hanem bűzlik is.

Vásárlásnál lefelé szokás kérni az árat és nem felfelé licitálgatni.

Nálunk is próbálkoztak ilyennel, hogy gyorsan kell dönteni, mert van más vevő is.

Próbálkoztak olyannal, hogy az általunk ajánlott árat csak készpénzre fogadják el, ha hitel is kerül bele akkor 250.000-el több. Hát nem mindegy, hogy én adom a pénzt vagy a bank?

Mikor egy lakást sem vettünk meg az ilyenek közül, kínjukban jöttek azzal, hogy azt állították, az utolsó jó lakásokat mutatják a rendszerből, mert a többit elkapkodták, így döntsünk gyorsan nehogy megvegye más.

Hát ott is hagytuk az irodát, elmentünk egy másikhoz, ahol nem akartak nekünk nem megfelelőt mutogatni, nem sürgettek minket, és a végén árajánlatnál még az ingatlanos mondta, hogy ajánljunk kevesebbet. És igaza volt mert így ott álltunk meg, amennyit mi akartunk 8,4-nél. De ha beajánljuk eleve a 8,4-et lehet az eladó mondott volna 8,6-ot.

2016. márc. 7. 20:10
 8/11 anonim ***** válasza:
Kérdező: mi a helyzet?
2016. márc. 8. 09:41
 9/11 xswerdy ***** válasza:
a bérlőzöz annyit, hogy a bérleti szerződés öröklődik. Tehát ha olyan lakást veszel, ahol bérlő van, akkor a bérleti szerződést is meg kell mutatniuk, csak annak tudatában tudsz ajánlatot tenni. És azt a megállapodást is kérde el, ami szerint áprilissal szerződést bontottak. Persze ha jogcím nélkül bent maradnak, az sem sokkal jobb.
2016. márc. 8. 13:27
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja tényleg úgy van, ahogy előttem mondták. A szerződésbe (ha megveszed) feltétlenül érdemes belevenni, hogy az eladó adott időpontban üresen adja át a kecót és minden késedelmes napért fizet napi x ezer forintot (én pl. 10Eft irattam bele)
2016. márc. 8. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!