Eltántorítana a ház vásárlástól, ha roma lenne a szembe szomszédod?
Figyelt kérdés
Ház vásárlás előtt állunk, a férjemmel beleszerettünk egybe. Aki eddig látta, mindenki azt mondta, gondoljuk meg, nézzünk szét máshol, stb. Ti mit tennétek ? Vennétek mást, ami nem annyira tetszik, esetleg egy lakást társasházban, csak azért, mert a szembe szomszéd roma ?2016. márc. 2. 11:33
11/15 anonim válasza:
Egy szó, mint száz:
Sok olyan van köztük, akikkel nincs semmi gond, de a többséggel azért ilyen-olyan probléma adódik, ami fehér szomszédnál csak ritkán.
De ha probléma van velük, azt jó eséllyel csak odaköltözve fogod megtudni. Akkor meg már késő lesz.
12/15 anonim válasza:
Valamikor régen súlyos bronchitisz miatt bekerültem egy szanatóriumba. A szobában hárman voltunk, a szomszédban vagy nyolcan, roma asszonyok. Az ajtó ugyan zárható volt, de a teraszajtó nem. És nem tűnt el semmi. Kicsit hangosak voltak, de tetszett nekik a kézimunkám, én meg a folyósón beszéltem velük. A helyi parasztasszonyok nemcsak lenézték, le is köpték őket. Mit mondtak? Itt van ez a pesti asszony, tanult nő és mégis beszélget velünk. A felső szinten tűnt el a szobákból ez-az (nem nagy dolgok), a mi szobánkból soha semmi (a látogatóik lehettek). Nem mindenki bűnöző, de nem laknék a szomszédságukban.
13/15 anonim válasza:
Attól függ milyen cigány családról beszélünk.
"Egyébként az a tipikus lerobbant parasztházas romáról van szó."
Egy ilyen bizony igen, eltántorítana.
14/15 anonim válasza:
Menj el oda este, hétvégén, hogyan élnek azok az emberek, zavaró-e. Más szomszédokkal is beszélgess, milyen itt lakni. Azért az elég fontos tényező, hogy beleszeretsz-e a helybe vagy nem. Társasházi lakásba nem mennék, ha ház is lehet, csak emiatt. Nekem pl. fehér a szomszédom és inges-szövetnadrágos férfi, de hangosan magnózik és szrik a környezetére, nem mérvadó tehát a zajszintet illetően, hogy fehér-e a szomszéd.
15/15 puritan válasza:
Semmiképpen nem szabad megvenni!
Most még csak egy család van, de valószínűleg egyre többen lesznek. Fordítva nem nagyon szokott előfordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!