Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 10-15 vagy 4 emeletes panel?

10-15 vagy 4 emeletes panel?

Figyelt kérdés
Úgy látom, minél több az emelet, annál olcsóbbak benne a lakásárak. Mi a sok emeletes panelek hátránya? El tudom képzelni, hogy sokkal több felújítás miatti zajt kell eltűrni, más?

2016. febr. 23. 16:05
 1/5 xswerdy ***** válasza:
100%

Ha alacsony emeleten van maga a lakás (ahova Te nem mész lifttel), akkor kedvezőbb a 4 emeletes lift nélküli, mert ott nem kell fenntartani a liftet.

Azon kívül egy olyan lépcsőház általában rendezettebb, tisztább, ahol csak pl. 15 lakás van (ami a 4 emeletesre jellemző), mint ahol mondjuk 15*6=90 (a 15 emeletesben).

2016. febr. 23. 16:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A négyemeletesben nincsen lift. Ha a negyediken van a lakás és naponta néhányszor kell oda kutyagolni, az meggondolandó. Előnye a kisebb jöövés-menés, elvileg nagyobb rend.

A 15 emeletesben pedig egy egész falu lakik. De ha egy hozzáértő és erőskezű megbízott vezeti, ott is rendet lehet tartani.

2016. febr. 23. 17:02
 3/5 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Egyetértek az előzőekkel. A 10-15 emeletesnél minél magasabb emelet annál rendezettebb és jobb állapotú, mert kevesebben járnak rajta. Így pl 0 3dikon minden feljebbi emeletről átmennek lefelé, páran felfelé is akik gyalog járnak. Továbbá ha szereted a magaslati kilátást és szép helyre is néz az jó pont a 10-15 emeletes részére. Ha alacsony emelet és körben szintén magas házak vannak az árnyékos, alig süt be a Nap. Főként nézd meg a környéket is.
2016. febr. 23. 19:52
 4/5 anonim ***** válasza:
10 emeletesben lakok a 4.en, de mindig lépcsőzök. Kb ugyanolyan gyorsan érek le/fel mint lifttel (attól függ, hogy hol volt a lift mikor hívtam), és nekem sem árt a lépcsőzés, de semmi pénzért nem laknék olyan helyen ilyen magason ahol nincs lift. Egyik ismerősöméknek segítettem költözni a harmadikról egy liftmentes házban, hát borzalom volt. Ég és föld a kettő, és nem ez nem csak az a két nap mikor ki/be költözik az ember, hanem ha vesz egy új bútort, tönkremegy a mosógép, hűtőgép stb
2016. febr. 23. 21:13
 5/5 anonim válasza:
Kisebb közösségben kisebb az esélye annak, hogy egy-egy kulturálatlan, piszkos, veszélyes stb. lakó az egész közösség jóllétét mérgezi. A kisebb házak családiasabbak, ezért általában fajlagosan drágábbak.
2022. márc. 18. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!