Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Melyek azok az osztrák határho...

Melyek azok az osztrák határhoz közeli települések, kisvárosok ahol olcsón lehet családi házat venni és jó a közbiztonság?

Figyelt kérdés
2016. febr. 17. 15:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

A Kisalföldön majdnem mindenhol jó a közbiztonság , ez nem az Alföld , meg Salgótarján.

Viszont a 30-40 km a határtól messze van , ha Ausztriában akarsz dolgozni.A határ menti jó munkahelyek már foglaltak, a napi 200 km ingázás meg egy picit sok hosszú távon.

A fent említett falvakban ( ahol 3-4 millió a lerobbant ház ) munka nem nagyon van , vagy nem fizetik meg.

Itt a probléma.

2016. febr. 27. 21:40
 12/23 A kérdező kommentje:
A fèrjem Ausztriában dolgozik,ezèrt szeretnènk arra házat venni.Abban remènykedünk,hogy többet velünk lehet,a családjával. Így csak tíz naponta van itthon kèt napot.Èn meg csak találnèk munkát.
2016. febr. 28. 22:36
 13/23 Csirot válasza:
Szerintem mifelénk nagyon jó a közbiztonság. Nincsenek rosszarcok, bandák, ilyesmik. Este is nyugodtan sétálgathatnék az utcán. Aki dolgozni akar az tud is. Még a cigányok is. Legalàbbis nàlunk nincs velük gond. Ha másképp nem megy, akkor 3 műszakban, nem minimálbérért, de céges busszal hoznak-visznek. Bölcsi, ovi, iskola van.
2016. febr. 29. 07:57
 14/23 A kérdező kommentje:
Te hol laksz?
2016. febr. 29. 22:33
 15/23 Csirot válasza:
Beled. Kisgyerekkel nekünk tökéletesen megfelel. Persze vannak közelebbi települések is a határhoz, de itt még viszonylag megfizethetőek az ingatlanárak. És ahogy már írtam, az épülő M86-oshoz és M85-öshöz is közel van. Melyik határátkelőn jàr ki a férjed? Ha közelebb lennétek, naponta ingàzna? Mert ha igen, akkor jól meg kell gondolni, hogy még közelebb menni. De a hatàrtól 20-30 kmre nagyon drágák az ingatlanok. De a napi ingázás se olcsó. Ha csak hetente járna haza, akkor megfelelne egy ilyen hely is, mint Beled. Milyen vègzettséged van amúgy?
2016. márc. 1. 07:27
 16/23 A kérdező kommentje:
Nèzegettem ezeken a települèseken a házakat,eddig Beled a legszimpatikusabb :-) Az lenne a legjobb,ha naponta haza tudna járni a fèrjem,viszont közelebb a határhoz tènyleg drágák a házak.Hegyeshalomnál jár ki.Èrettsègim van,meg pedagógiai asszisztens,gyógypedagógiai asszisztens szakkèpesítèsem.
2016. márc. 1. 12:42
 17/23 A kérdező kommentje:
Nekünk is van egy 16 hónapos kisfiunk :-)
2016. márc. 1. 12:43
 18/23 Csirot válasza:

Hát Hegyeshalom jelenleg 1 óra innen, plusz még nem tudom mennyit utazik a határ után a férjed, de napi bejáráshoz elég necces. Bár nem egy ismerősöm napi szinten ingázik másfél órákat oda is és vissza is... Akiket én ismerek ausztriai dolgozókat, azok Pomogynál vagy Sopronnál járnak ki. Pomogy csak 30 perc innen, ott szoktunk kimenni ha Parndorfba megyünk shopingolni ;)

A végzettségeddel nem tudom, hogy m

2016. márc. 2. 09:05
 19/23 Csirot válasza:

Véletlenül elküldtem a választ, mielőtt végeztem volna vele :D

Szóval, a végzettségeddel gondolom iskolában lehetne elhelyezkedni. Hát azt nem tudom, hogy mennyire menne könnyen vagy nehezen, csak azt tudom elmondani, hogy itt Beled van és lesz is általános iskola, mert azért van elég gyerek. Sőt működik/működnek ún. kisegítő osztályok is SNI-s gyerekeknek. A környéken még Mihályiban is van iskola, aztán ott van Kapuvár, ami 10 perc kocsival, ott már két középsuli is van, és azt hiszem 3 általános iskola. Bejárás szempontjából szintén közel van Csorna is, ott is van két középsuli meg 2 vagy 3 általános, és van egy speciális középsuli is, általában oda mennek továbbtanulni az itteni SNI-s gyerekek is.

Ha nem fontos, hogy helyben legyen bölcs, ovi, suli, gyerekorvos...stb. akkor a nézelődhetsz a környékbeli kisebb falvakban is, ott még olcsóbbak az ingatlanok. Pl. Vásárosfalu, Gyóró, Dénesfa, Cirák (innen busszal hozzák-viszik a gyereket Beledbe vagy Mihályiba suliba). Csorna közelében meg Bogyoszló, Jobaháza, Magyarkeresztúr, Potyond, bár ezeken csak átutazni szoktam, aranyos kis falvaknak tűnnek :) Sok önkormányzat szokta támogatni kisebb-nagyobb összegekkel, vagy valamilyen más formában a frissen letelepedő fiatalokat, főleg ha gyerekkel érkeznek, vagy beígérnek 1-2 poronyot. Mi pl. 5 éve kaptunk 300 ezer Ft-ot, csak annyit kellett bevállalni, hogy 10 évig nem költözünk el. Szóval esetleg érdemes lehet felhívni a szóba jöhető önkormányzatokat, hogy van-e vmi ilyesmi lehetőség, lehet ez is segít a végső döntésben ;) Én a helyetekben azt is megnézném, hogy ha csak egy kocsitok van, akkor a másik hogyan tud majd közlekedni. Nálunk a mindennapi élethez minden megvan (bár a boltok azért drágábbak, mint egy Penny vagy ilyesmi, de havi egy-két nagybevásárlással máshol kibírható), ha egy kisebb települést válaszotok, akkor én megnézném, hogy milyen a buszközlekedés onnan a környékbeli városokba, vagy egyáltalán mennyire van messze. Mert pl. Vásárosfaluból vagy Edvéről simán átjárnak bicajjal az emberek, de úgy tudom hogy pl. Babótról is sokan bicajoznak Kapuvárra. Fú jó sok mindent írtam :) De hogy nehogy rám fogják, hogy csak jó írok, elmondom, hogy mi az amit nem szeretek annyira itt: az járdák kritikán aluliak, az utakat csak azért nem mondom, mert azért az önkormisok minden évben igyekeznek egy-egy utcát felújítani, így azok tűrhetőek. Kisgyerkőccel tök jó nyugis hely, de ha szórakozni akar az ember, akkor nincs szinte semmi (csak kocsmák). Az emberek pletykások (de hol nem?). Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Nem tudom, hogy honnan költöznétek, de gondolom sok mindent kell mérlegelni, mielőtt belevágtok. Remélem minden sikerül, ahogy szeretnétek, és többet lehet együtt a családotok! Ha bármiben tudok segíteni, nyugodtan írhatsz privit is.

2016. márc. 2. 09:39
 20/23 Csirot válasza:
Ja, azt elfelejtettem: nekünk egy 11 hós kislányunk van.
2016. márc. 2. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!