Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vannak paneltömbök, ahol nem...

Vannak paneltömbök, ahol nem engedik a klímát felrakatni?

Figyelt kérdés

Lakásvásárlás előtt állunk.

A kinézett lakások kedvező árban vannak és jó helyen.

Viszont, az építményen nem látok külső klíma egységeket.

A panelház pedig igazi pokol tud lenni nyáron légkondi nélkül.Tapasztaltam.

Ha az ember nyáron is kiegyensúlyozott akar maradni, nyugodtan akar aludni,ahhoz kell a normális hőfok.35 fokban nem lehet aludni.Én legalábbis nem tudok.

Azért kérdezem, mert ez elég fontos szempont.

Mondjuk külsőleg az összes panelépület jellegtelen, csúnya.A klíma külső egységek nem rontanak rajta.

2016. jan. 23. 10:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%
Elvileg kell engedély a többi lakótól, de gyakorlatilag nem büntethet senki, ha kirakod, tőlünk még sose kért engedélyt senki, hogy felrakhassa, pedig van jó sok a házon, mi sem fogunk, ha felrakatunk, tudom, hogy nem szabályos, de olyanok a lakók, hogy semmit nem lehet velük megbeszélni, gondolom más is ezért hagyja ki ezt a kört.
2016. jan. 23. 10:27
 2/11 anonim ***** válasza:
56%

Kérdezd meg, amikor megnézed, de nem tudom elképzelni, hogy ne engedjék. Nem lehet, hogy az erkélyekre rakták? Sok helyen láttam ilyen megoldást, így alig feltűnő.

Az szerintem kizárt, hogy ne lehessen klimatizálni egy panelt ma, amikor meg lehet pusztulni nyáron a melegtől.

2016. jan. 23. 10:39
 3/11 anonim ***** válasza:
39%
Panelban kint szokott lenni az előtérben a gondnok telefon száma. Megkérdezed tőle, van-e valami szabály a háznak a klímára?
2016. jan. 23. 10:39
 4/11 anonim ***** válasza:

Mi is nem rég vásároltunk lakást és épp múlt héten beszéltünk erről közös képviselővel. Csak tőle kell engedélyt kérni, úgyhogy vele beszêlj erről.

Engedély nélkül nem ajánlott felrakatni, mert ha egy kedves szomszéd beleköt, levetetik.

2016. jan. 23. 13:33
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Most az előző válaszokat mind felejtsd el. Általában - a legtöbb településen helyi rendeletben előírtan - klímát csak takartan lehet elhelyezni (pl. erkélyen). Az elhelyezést sokszor be is kell jelenteni a polgármesternél (vagy főépítésznél). A szomszédoktól, közös képviselőtől nem kell engedélyt kérni.
2016. jan. 23. 14:13
 6/11 anonim ***** válasza:
56%
Most fogjuk szereltetni mi is. Új rendelet szerint, csak a közös képviselő engedélye kell :)
2016. jan. 23. 16:23
 7/11 kovpet ***** válasza:
A közös képviselő a tulajdonosok alkalmazottja. Hogy adhatna már akármilyen engedélyt akármire? Nem hatósági személy...
2016. jan. 24. 16:41
 8/11 anonim ***** válasza:
60%

"A közös képviselő egy rendkívül fontos és szinte megkerülhetetlen személy a társasházakban történő klímaszerelések során mivel sok esetben az ő lelkiállapotán és jóindulatán múlik, hogy mit hová lehet szerelni. "

Legalább kicsit nézzetek utána a dolgoknak mielőtt butaságokat írtok.

Ha felhívjátok a klímaszerelőket ő is azzal kezdi, hogy a közös képviselő engedélye kell, megkell felelni a szabályoknak... Stb.

Kérdező mielőtt megvásároljátok a lakást, beszélj a közös képviselővel.

2016. jan. 24. 18:01
 9/11 kovpet ***** válasza:
0%

Dobjatok egy linket légyszi a vonatkozó jogszabályra.

Nálunk pl egy bt látja el a közös képviseletet.

Számomra hihetetlen, hogy egy sima magáncég akármit is engedélyezzen vagy tiltson számomra, akinek tulajdonrésze van a házban.

Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy ad egy formanyomtatványt, amit alá tud írni az összes tulajdonostárs vagy az önkormányzat, ha erre szükség van. De az ő engedélye szerintem kizárt, hogy kelljen. De tény, hogy nem értek hozzá, meggyőzhető is vagyok :)

2016. jan. 24. 18:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Én csomó ellentmondásos infót találtam, mikor erre kerestem rá. A közös képviselőt mindenképp kérdezd meg, neki elvileg tudia kell, hogy ott mi a helyi rendelet, meg gondolom képben van, hogy mi az aktuális.
2016. jan. 24. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!