Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A 10 milliósok belegondolnak...

A 10 milliósok belegondolnak egyáltalán ezekbe, vagy csak az ingyen pénzt látják?

Figyelt kérdés

Nevezetesen, hogy ha nem lesz három gyerek, akkor fizethetik vissza druva kamattal a pénzt a határidő lejárta után 60(!) napon belül.

Igaz, ez csak 10 év múlva lesz gond, viszont ami addig is felmerülhet, az az, hogy el se válhatnak, mert az is szerződésszegés, nem adhatják el, ha valami miatt mégsem jó nekik a hely vagy akármi stb.

Vagy majd pár év múlva jön a siránkozás, hogy tulajdonképpen őket "csőbehúzták" ezzel?

2016. jan. 7. 18:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nekünk nagy segítség lenne, mert egyenlőre nulla segítséggel vagyunk együtt 9 éve. Tavaly augusztusban összeházasodtunk. Gyereket ebben az évben terveztünk volna, így is úgy is. Közalkalmazottak vagyunk, országos cégnél, az csak úgy nem szűnik meg, ott csak úgy nem létszám csökkentenek. Maximum 15 millióban gondolkodunk. Egyenlőre nincs olyan új építésű ház, amit ennyiért meg is kapnánk. Másik verzió az ingatlan és építkezés. Ebben apám segítségünkre lenne. Otthon van az építkezésben. De egyenlőre az ingatlan tengerben mazsolázunk.

Aki már ott toporzékol, az meg is érdemli,hogy be legyen rántva 10 év múlva. Én tudom mit szeretnék,de várok a lehetőségre.

2016. jan. 8. 18:34
 12/13 anonim ***** válasza:

"de

amúgy ne mondd már, hogy egy plusz gyerek

"pont" nem kerül annyira sokba."

Kicsit több mint havi 100 ezerrel többet kapsz a 3. gyerek után ahhoz képest ha csak 2 lenne.(csp 2 gyerekre 25 ezer, 3-nál 48 ezer, adókedvezmény 20 helyett 99 ezer, bár most ezen már emeltek a két gyerekesek javára azt hiszem) Magyarul ha az egy főre eső jövedelem a családban havi 100 alatt volt akkor még jobb is lesz az anyagi helyzeted 3 gyerekkel és akkor még az ingyen könyvet, kaját, utazást stb nem is számoltam és azt se, hogy nyilván arányaiban nem is nő annyira a költség, hisz pl fűteni vagy világítani 3 gyerekre se kell többet mint 2-re.

Persze a kormányok jönnek mennek és ha 5 év múlva eltörlik az adókedvezményt az eléggé szívás. De a jelenlegi helyzetben teljesen igaza lehet annak aki azt írta 3 gyerek nem drágább mint 2.

(nyilván a szegény ember nem tud 99 ezer adókedvezményt igénybe venni mert nem is adózik annyit, most az átlagos emberekről volt szó)

2016. jan. 10. 12:28
 13/13 A kérdező kommentje:
De én is ezt mondtam, hogy ez MOST van, hogy adókedvezmény, választás meg mondjuk 2 év múlva lesz!
2016. jan. 10. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!