Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Panel zaj vs. Tégla zaj?

Panel zaj vs. Tégla zaj?

Figyelt kérdés
Eddig csak Panelben laktam és fiatalként nem zavart, de most már nagyon megelégeltem, költöznék innen. A mindennapi zajok: Felső lakásból - kutya ugatás, zene, magassarkú cipők, labda, valami kaparás, beszélgetés. Alsó lakásból - zene, beszélgetés, köhögés. Oldalsó lakásból - zene, beszélgetés, nevetés, néha kutya ugatás. Nagyon rossz érzés ezeket nap mint nap végig hallgatni, mintha nem is lenék egyedül a saját lakásomban. Szóval a kérdésem az, hogy lehet-e téglaépítésű kb. 20 éves lakás is ennyire, de ennyire zajos?

2015. dec. 18. 17:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Én amikor panelban laktam, kizárólag felülről hallottam mély lépéshangokat, oldalról semmit. Amióta beköltöztem egy négyemeletes téglalakásba amiben lukacsos a tégla, kizárólag füldugóval tudok aludni, a kopogás koporgás a dübögés a beszéd a nevetgélés tüsszentés a telefonálás a tv stb. stb. Árulom a lakást, kizárólag panelba vagy régi kis tömörtéglásba költözök /anyámék ilyenben laknak és síri csend van náluk!/ ezután és szélsőbe legfelülre. Most is felsőszinten lakom, ezért nagy csalódás nekem ez a rendkívül zajos lakás.És ez nem csak az én véleményem! Árulom a lakást, remélem hamar elmehetek innen a francba mert minden nap kész feszültség vagyok a szűnni nem akaró hangoktól és elaludni sem tudok füldugó nélkül. A válaszfal lukacsostégla, ami összegyűjti az összes fürdőszoba zaját és viszi, a beszédhangokat is csak abból hallom, a beton tartófalakból semmit, plusz a padló is zeng. Szóval az én véleményem szerint a lukacsos tégla a membrán, a panel ezerszer jobb!!!
2016. ápr. 25. 08:49
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező te a panelban elégelted meg a hangokat? Ha igen, a téglától sem várd a megváltást!
2016. ápr. 25. 08:55
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Én panelban nőttem fel és nem emlékszem, hogy bármilyen zaj is zavart volna valaha. Jelenleg téglát bérlünk és borzadály. Minden hallatszik, ha lehúzzák a klotyót, ha mosogatnak. Alattunk egy vendéglátóipari egység van és olyan, mintha minden nap kocsmába járnánk. Földszintit nem szabad venni. Ezelőtt a 4.en laktunk téglában és az viszont nagyon csendes volt. Szóval zsákbamacska....
2019. dec. 15. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!