Eltudom adni az otthonteremtési támogatásból vett házamat?
Figyelt kérdés
Államigondozott voltam és amikor betöltöttem a 18.életévemet kaptam otthonteremtési támogatást amiből tudtam venni falun egy kis házat. Elvileg 5 évig nem adhatom el. A ház már több mint egy éve meg van és szeretném eladni,mert a párommal közös házat szeretnénk vásárolni. Van rá mód,hogy eltudjam adni vagy meg kell várni,hogy leteljen az 5 év?2015. nov. 7. 20:05
1/5 anonim válasza:
" Elvileg 5 évig nem adhatom el." - Akkor mi si a kérdés? azt várod, hogy valaki azt mondja neked, hogy egy év alatt letelt az öt év?
2/5 A kérdező kommentje:
Nem de hallottam régen,hogy talán van valami lehetőség arra hogy ellehessen adni idő előtt.
2015. nov. 7. 21:19
3/5 anonim válasza:
Csak úgy adhatod el, ha visszafizeted a támogatást az utolsó fillérig.
4/5 anonim válasza:
Nem ismerem az ide vonatkozó törvényt, de úgy sejtem, hasonlóan működhet, mint pl a szocpol, ahol 10 év az elidegenítési tilalom. Ott is megoldható, hogy eladják az ingatlant 10 éven belül úgy, hogy tovább viszik a támogatást arra az ingatlanra, amit az eladott ingatlan árából vesznek.
Érdeklődd meg a MÁK-tól, mi a menete, mik a feltételei a támogatás továbbvitelének a Te esetedben és aszerint járjatok el.
5/5 anonim válasza:
nem lenne túl logikus és életszerű, hha nem vihetnéd tovább a következő ingatlanba a támogatást, ezt a kis házat eladva. biztosan nem erről rendelkezik a törvény. gondolom azt hivatott kivédeni, hogy eladva az ingatlant elidd és elkábszizd a pénzt, de itt nyilván nem erről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!