Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mire figyeljek vásárlásnál?

Mire figyeljek vásárlásnál?

Figyelt kérdés
Eddig családi házban laktam,most szeretnék lakást vásárolni.Hányadik emeleti lakást érdemes?földszintit vagy legfelsőt?ha később el akarnám adni,melyiket könnyebb?melyik csendesebb?ez nagyon fontos lenne.Vagy mindenhol áthallatszik a szomszéd?az új építésüek csendesebbek,mint a panel?udvarra vagy utcára néző a jobb?köszi a segítséget

2015. nov. 5. 13:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Milyet akarsz, panelt, vagy téglát?

Én olyan házban néznék, ahol kevesebb a lakás. Ha elég pénzed van, inkább téglát vegyél, ahol cirkófűtés van, tehát önállóan dönthetsz arról, mikor kapcsolod be, valamint önállóan mérheted a vízfogyasztásod is.

Szerintem a környék nagyon fontos, mert belülről szépítheted a lakást, de ha alapból zajos a környék, azon nem tudsz változtatni. Legfelső szintit nem vennék és földszintit sem. A legfelső szint beázhat a tető miatt, a földszintinél pedig mindenki rajtad jár keresztül, az utcáról minden jobban behallatszik és nyáron az ablakokat sem hagyhatod csak úgy nyitva, bárki bemehet rajta.

A panel eléggé áthallatszik, a tégláknál is van, amelyik nem jobb egy panelnél. Meg kell tapasztalni, mielőtt megveszed, mert nagyon meg tudja keseríteni az életed. Egyébként is nézd meg, milyenek a szomszédok, fizeti-e mindenki a közös költséget, van-e a háznak tartozása, megtakarítása, mennyire elszántak a lakók a felújítások iránt.

Számomra az is fontos lenne, hogy lehessen kereszthuzatot csinálni, tehát egyik szoba, vagy konyha átellenben legyen. Ha az egyik szoba utcára néz és zajosabb a környék, a háló legyen a másik oldalon, a csendesebb helyen, ha megoldható. Én ezeket nézném.

2015. nov. 5. 13:49
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Eladás szempontjából legfontosabb a környék és a fenntartási költség. A földszintet a vásárlók nagy része nem szereti, sokan a legfelsőt sem, de az legalább halk általában. Mi kifejezetten legfelül szeretünk lakni.
2015. nov. 5. 20:27
 3/3 anonim ***** válasza:
0%

neked elmentek otthonról? Családi házból lakásba? Ezt csak abban az esetben érdemes megtenni, ha a családi ház is városban van, szűk udvarral, nyakadon szomszédokkal. Vagy ha vidéken laksz, olyan környéken, ahonnét bajos a bejárás.

De hogy a kérdésre válaszoljak: 1. emelet középső lakás. Utcára néző, erkélyes, tégla építésű. Sokan nem figyelnek oda, van-e kamra, pedig lényeges szempont lenne. Panelba semmiképp!

2015. nov. 6. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!