Mire figyeljek vásárlásnál?
Milyet akarsz, panelt, vagy téglát?
Én olyan házban néznék, ahol kevesebb a lakás. Ha elég pénzed van, inkább téglát vegyél, ahol cirkófűtés van, tehát önállóan dönthetsz arról, mikor kapcsolod be, valamint önállóan mérheted a vízfogyasztásod is.
Szerintem a környék nagyon fontos, mert belülről szépítheted a lakást, de ha alapból zajos a környék, azon nem tudsz változtatni. Legfelső szintit nem vennék és földszintit sem. A legfelső szint beázhat a tető miatt, a földszintinél pedig mindenki rajtad jár keresztül, az utcáról minden jobban behallatszik és nyáron az ablakokat sem hagyhatod csak úgy nyitva, bárki bemehet rajta.
A panel eléggé áthallatszik, a tégláknál is van, amelyik nem jobb egy panelnél. Meg kell tapasztalni, mielőtt megveszed, mert nagyon meg tudja keseríteni az életed. Egyébként is nézd meg, milyenek a szomszédok, fizeti-e mindenki a közös költséget, van-e a háznak tartozása, megtakarítása, mennyire elszántak a lakók a felújítások iránt.
Számomra az is fontos lenne, hogy lehessen kereszthuzatot csinálni, tehát egyik szoba, vagy konyha átellenben legyen. Ha az egyik szoba utcára néz és zajosabb a környék, a háló legyen a másik oldalon, a csendesebb helyen, ha megoldható. Én ezeket nézném.
neked elmentek otthonról? Családi házból lakásba? Ezt csak abban az esetben érdemes megtenni, ha a családi ház is városban van, szűk udvarral, nyakadon szomszédokkal. Vagy ha vidéken laksz, olyan környéken, ahonnét bajos a bejárás.
De hogy a kérdésre válaszoljak: 1. emelet középső lakás. Utcára néző, erkélyes, tégla építésű. Sokan nem figyelnek oda, van-e kamra, pedig lényeges szempont lenne. Panelba semmiképp!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!