Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vásárolt idén valaki lakást?...

Vásárolt idén valaki lakást? Tudna segíteni?!

Figyelt kérdés

Lakàsvàsàrlàs esetén melyek azok a költségek, amelyekkel szàmolni kell az ingatlan àràn és az ügyvéden felül? Összeadva ezeket mennyi lett a vége? Rektett költségekre is kívàncsi vagyok. 6M Ft a lakàs vételàra.

Köszi.

2015. okt. 27. 12:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Illeték, okmányirodában többszörös tulajdoni lap másolat kérés, biztosítás

nekem hirtelen ezek jutottak eszembe

2015. okt. 27. 13:14
 2/7 A kérdező kommentje:
És ezekre mennyit kellett fizetned?
2015. okt. 27. 14:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Tulajdoni lap másolat és adásvételi szerződés érkeztetése fix díjas, azt megtalálod a neten, a többi viszont a lakástól függ
2015. okt. 27. 14:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Illeték a vételár 4%-a, de ha 1 éven belül adtál el lakást akkor kevesebb(a 2 lakás kül.(=eladás-vétel) után 4%, de ha többért adtál el mint vásárolsz akkor 0Ft)
2015. okt. 27. 14:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi.
2015. okt. 27. 20:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Valamint ha teszel rá haszonélvezetet akkor 2%-ra is csökkenthető az illeték.
2015. okt. 28. 06:55
 7/7 anonim ***** válasza:

"Valamint ha teszel rá haszonélvezetet akkor 2%-ra is csökkenthető az illeték."

Ez igaz, de ekkor a haszonélvezőnek is kell illetéket fizetni:

[link]

Így összességében rosszabb, mert a haszonélvezet jól megbonyolítja a jogokat, én biztos, hogy illeték miatt nem csinálnám, nem éri meg, több a hátránya.

2015. okt. 28. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!