Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy dől el ki nevén lesz a ház?

Hogy dől el ki nevén lesz a ház?

Figyelt kérdés
A párommal most veszünk közös ingatlant,ami 9 millió forint. Ebből 5 millió az önerő (3.5 millió a páromé, 1.5 millió az enyém) a maradék 4 millió pedig hitel,amit egyértelműen közösen fogunk visszafizetni. (Berendezni én fogom,ami kb 1 millió ft) Hogy dől el, hogy kinek a nevén van a ház és hány %-ban? Annyira nem kardinális kérdés, de azért mégis érdekelne mi ennek a menete.
2015. okt. 13. 15:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
megegyezes kerdese.
2015. okt. 13. 15:53
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Amit a szerződésbe írtok.

Azaz írattok, mert az adásvételi szertődést az ellenjegyzés miatt minden esetben ügyvéd írja.

2015. okt. 13. 16:12
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

Előző vagyok, nálunk az önerő az teljesen az enyém volt, az a pénz is amiből felújítottuk.

Hitelre 3 milliót vettünk fel (ezt közösen fizetjük, közös kasszán vagyunk), a lakást 16 millióért vettük.

A szerződést mégis úgy írattuk, hogy az új lakásba 50-50% a tulajdonrészünk.

2015. okt. 13. 16:14
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
Azt hiszem, érdemes a matematikánál maradni, hogy a válásnál tiszta legyen a helyzet. A berendezés nem számít, csak az ingatlan maga. Én a 3,5 millió és a 1,5 millió arányát javasolnám (azaz 70:30).
2015. okt. 13. 17:25
 5/8 anonim ***** válasza:
64%
Tehát a párod össz vissz 1 millával ad bele többet. Ha 1 milla % -án vaciláltok akkor jobb ha nem terveztek közös jövőt.
2015. okt. 13. 17:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem vaccilálunk, nem írtam ilyet , csak elméletben gondolkodtam rajta, hogy ez hogy működik, azt hittem ki kell matekozni, de ha mi döntjük el, akkor valszeg 50-50 lesz, mivel a fennmaradó 4 milliót is együtt fizetjük.
2015. okt. 13. 17:57
 7/8 anonim ***** válasza:
79%
Eladtam egy vidéki házat, házaspár vette meg, 50-50 %-ot irattak a szerződésbe, pedig egyikük szülei is adtak bele pénzt.
2015. okt. 13. 19:33
 8/8 anonim ***** válasza:
86%

Teljesen igazságosan csak az ingatlant nézve a tulajdonrészek így alakulnának:

A párod beletesz 3,5M Ft önerőt és a hitel felét, mert azt már közösen fizetitek, így az Ő része 5,5M Ft értéknek megfelelő rész, ami a 9M Ft-nak kb 61%-a, így a Te részed 39%-

Úgy is számolhattok, hogy a párod önereje csak 3M, csökkentve az ingóságokra szánt 500E Ft-tal, így viszont a Te önerőd 2M-ra nőne és Te is csak 500 Ft-ot teszel az ingóságokba.

Ekkor a párod része 56%, neked 44% jut, de ezt nem szabályozza törvény, úgy állapodtok meg, ahogy nektek tetszik.

9

2015. okt. 14. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!