Ti vennétek 20 nm-es minigarzont 6-7 millióért? Milyen lehet abban élni 2 személynek?
20 nm elég pici. De egy párnak jó lehet kiindulási alapnak. Persze ez azért nagyban függ a kialakításától, elosztásától is. Ha van már saját lakás, akkor utána könnyebb lépni, idővel nagyobbat venni. Albérlet mellett meg gondolom, nem igazán fogtok már nagyon tudni még pluszban spórolni is. De ha tudtok még 1-2 évig gyűjtögetni egy nagyobbra, akkor megéri várni.
Mondjuk fura, mert nálunk egy kétszobás lakás általában olcsóbb, mint a garzonok és a másfelesek.
Én nekem egyébként mindig az volt a taktikám, hogy lepukkantat vettem és felújítottam. Nem volt drágább, mint a totál felújítottak, mert azokért iszonyat sokat kértek, ráadásul úgy, hogy nekem az nem is tetszett, ahogy mások felújították.
Nem kicsit emberfüggő, mi 90nm-en élünk, szerintem pici, egyedül is ugyanez lenne a véleményem, még jó, hogy van kert meg nagy terasz (a beosztása lehetne valamivel jobb, az tény, a belmagasság is kicsi).
20nm klausztrofóbiát okozna nálam, el se férnének a cuccaink... De egy átkozottul jól beosztottban elvben el lehet férni valahogy. Ha nincs sokat otthon az ember, mert folyton a gép előtt ülni kevés, én is azt csinálom, de így is kicsike a ház. 20 ezer nm egy konyhára elég szerintem...
Sok számít a szokásokon és térigényen. Ja és a pár kapcsolatán. Vannak, akik ekkora helyen elkezdenék ölni egymást (az állatok is sokszor ilyenek kis helyen), mások persze nem. Én meglennék a párommal, csak szenvednék egy minigarzonban.
Ha lehet, én gyűjtenék még. Ha az a 60ezer annyira számít, akkor biztos nem tudnak hipphopp milliókat félretenni (mert az még OK, hogy 1-2 év minigarzonban, majd gyorsan nagyobbra váltanak)... Az albérletet választanám, max. keresnék valami olcsó, valamikor felújítandó, de egyelőre lakható helyet, amit szépen fokozatosan fel lehetne hozni...
Csak abszolút végszükség esetén koltoznék 20 nm-es lakásba, még egyedül is. Nem csak arról van szó, hogy nincs hely élni, hanem a cuccaidnak nem lesz hely. (Vasalódeszka, porszívó, télikabát, bőrönd stb. Millió olyan dolog ami kell, de nem használod folyamatosan.)
Az 50-60 nm-es bérlet sokkal jobb ötletnek tűnik.
Nem, ez egy embernek is kicsi.
Maradnék az albérletnél, és tennék mellé még félre, amíg legalább egy élhető nagyságú lakásra össze nem jön a pénz.
Én egyedül sem szívesen lennék ilyen pici helyen. Ekkora a szoba, amiben alszunk. Miindenképp kell még konyha meg fürdő. Ekkora helyen hová teszed a bútorokat, az ágyat? Már el is vették a teret, és nem tudsz közlekedni.
Én most rákerestem jófogáson soproni lakásokra, árnak 4-7 Milliót adtam meg. Tényleg kicsi a választék, és meglepett a 12 nm-es lyuk.
De ebbemn az árban picit nagyobbak is vannak, bár én nem ismerem a várost, így lehet rossz környék, nem tudom.
- 25 nm a belvárosban, 6,5 millióért. ha ilyen kicsi a választék, akkor 5 nm is sokat jelenthet.
- vagy van 4,99-ért egy 37 nm-es lakás, igaz ez alagsori, nem tudtam kivenni, hogy van-e ablaka. ha az a fakeretes ablak lenne, akkor ennyi pénzért már 2x akkora területetek van. Lehet nem egy álom, de nem is kell azonnal beleugrani semmibe, figyelni kell minden nap a hirdetéseket.
Ha volt mondjuk kát 5 nm-es galéria, akkor az alapterület már 29-30 nm, ami sokkal jobban hangzik, másfélszeresére növeli az eredeti alapterületet. Nagyon nem mindegy, plusz hely a bútoroknak, az ágynak, mindennek.
De szerintem ahol ilyen nagyon pici a terület, és nagy lenne a belmagasság, ott már megcsinálták volna a galériát, mert nem egy ökör ára. Szerintem biztos írta volna a kérdező, mert egy galérián már elférhet 2 személynek egy nagy matrac, és sok minden meg lenne oldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!