Készpénzes fizetés?
Figyelt kérdés
Olvastam már itt is, hogy készpénzben fizették ki a ház vételárát. Ne egyszerűbb átutalni és nem milliókat a "zsebünkben" tartani?2015. márc. 26. 13:25
1/9 anonim válasza:
Nem, senki nem fog szerződést aláírni úgy, hogy nincs a kezében a pénz. És senki nem fog utalni úgy, hogy nincs a kezében aláírt szerződés.
Ilyenkor a legegyszerűbb a kp, az ügyvédnél a szerződés aláírásakor kiegyenlítik a vételárat.
2/9 anonim válasza:
Én már így utaztam a metrón, meg mentem kocsival is több millióval. :-) A Banki hitel részt(ha van) azt természetesen utalni szokták, de a többit(önrészt) mindig kp-ban adják át.
3/9 A kérdező kommentje:
És ha megvan a teljes összeg hitel nélkül? Akár 10 milliót simán készpénzben adnak át?
2015. márc. 26. 13:53
4/9 anonim válasza:
Csak a foglalót kaptuk kp-ban. A maradék összegnél megbeszéltünk egy időpontot, együtt elmentünk a bankfiókba, előttünk elindították az utalást és a bank kiadott egy visszavonhatatlan igazolást. Eddig mindig így csináltuk, nem készpénzezve.
5/9 anonim válasza:
Általában csak a foglalót adják készpénzben (azt muszáj is, előírás), a többit utalni szokták. Az ügyvéd akkor adja ki a nála letétbe helyezett nyilatkozatát az eladónak a tulajdonjog átruházásáról, amikor az eladó jelzi neki, hogy megérkezett a pénz. De hallottam már olyat, hogy valaki nejlonzacskóban vitte az ügyvédhez a teljes vételárat.
6/9 anonim válasza:
vedd figyelembe, hogy 10 milla kivétele kb 100 ezerbe is kerülhet a bankba és ez plussz veszteség a vevőnek. az utalás sokkal olcsób.
letétbe rakják az ügyvédnél a szerződést és a bank igazolja az utalás meglétét.
7/9 anonim válasza:
Szerintem nagyrészt azt értik alatta, hogy készpénzre és nem hitelre veszik a lakást. De nem konkrétan készpénzre kell gondolni, sokkal inkább úgy szokták csinálni, hogy foglaló készpénz (ez mindig is így volt), a többi összeg pedig átutalással bankok között.
8/9 anonim válasza:
Foglalót és a fennmaradó vételárat is lehet átutalással fizetni, szerintem így érdemes, 1 hónapja vásároltam és adtam így el lakást. Bankból kp.-ben kivenni drágább, számolgatni kell átadásnál, izgulni, hogy valahol el ne lopják, ráadásul aki kapja u.csak bankba teszi vissza, hogy biztonságban legyen. Szerződéssel, ügyvédnél jól kezelhető. Amikor eladtam a lakásom a vevő mindenképp kp-ben akart fizetni, arra hivatkozva, hogy nem akarja a készpénzt csak emiatt bankba tenni (mert ott nincs elég pénze a számlán), de nem voltam hajlandó másképp eladni. Kiderült, hogy több számláján is megvolt többszörösen rá a pénz. Gondolom a feketén kapott pénzt akarta lenyomni a torkomon, amit a vállalkozásában kapott, arra nem is merek gondolni, hogy estleg hamis pénz is belekerülhetett volna.
9/9 A kérdező kommentje:
akkor ezt megjegyzem, hogy nagyobb összeget ne fogadjak el olyantól akit nem ismerek, mert át is vághat
2015. márc. 27. 20:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!