Mi az előnye, ha ingatlanirodán keresztül árulom a
lakásom és nem magán úton?
Figyelt kérdés
Megéri az a sok jutalék levonás?
2015. márc. 1. 07:13
1/6 anonim válasza:
Sosem értettem az olyanokat, akik ingatlanközvetítőhöz fordulnak. Te nem tudsz képeket készíteni a lakásról? Nem tudod feltenni valamelyik eladási oldalra? Szerintem igen. Akkor mire jó?
2015. márc. 1. 08:27
2/6 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom, sosem árultam és árulnám közvetítőn keresztül a lakásom, de azt tapasztalom, hogy a túlnyomó többség így teszi.
2015. márc. 1. 08:31
3/6 anonim válasza:
Szerintem nem èri meg. Mondom ezt úgy hogy mi is így àruljuk 2 ève a hàzunkat.
A jófogàsra ès az olx-re èn is fel tudnàm tenni akàr napi szinten megosztva a hàzat ehhez nem kell tudomàny. Mi is azt hittük hogy több èrdeklődőt hoz az ingatlanos de nem így lett.
Arról nem beszèlve hogy ha el tudjuk adni cirka 1 milliót kaszàl rajta az ingatlaniroda, gyakorlatilag a semmièrt.
Èn többet biztos nem írnèk alà velük szerződèst!
2015. márc. 1. 08:33
4/6 anonim válasza:
Nem az ingatlanos miatt lesz több érdeklődő, azok úgyis azt nézik hogy milyen a ház, mennyiért.
Alapvetően szerintem akkor lenne értelme az ingatlanosnak, ha levenné a terhet a válladról, és fogadná a hívásokat, bemutatná a házat, gyakorlatilag eladná helyetted, te meg tudsz dolgozni nyugodtan.
Az a baj, hogy nálunk nem nagyon működik ez, kimerül abban hogy meghirdetik, aztán szarnak is rá, telefonon el se lehet érni őket.
2015. márc. 1. 09:54
5/6 anonim válasza:
Irodával nem éri meg (tapasztalat),viszont pár éve találkoztam egy profi,privát ingatlanossal és leesett az állam, a-z-ig mindent intézett,profi,korrekt módon.A kb.2 éve árult lakást,3 hónap alatt eladta,kp-ért.
2015. márc. 1. 11:56
6/6 anonim válasza:
Én pedig azokat az embereket nem tudom megérteni akik nem engedik közvetítői kézre a dolgot! Mégpedig azért mert egy profi ingatlanos munkája egy cseppet sem a fentiekben említett dolgokban egyszerű hirdetéssel merül ki! Az ingatlanos dolga az hogy profi képekkel, profi szöveggel hirdesse az ingatlant olyan felületeken is ami további 40-60dalra közvetíti át a hirdetést, illetve kiszűrje a komolytalan szándékú érdeklődőket, illetve profi módon mutassa be az ingatlant úgy hogy azt a vevőjelölt megkívánja...és ha valaki hajlandó kulcsot adni az ingatlanjához akkor az egész eladással illetve legfőképpen mutogatással járó terhet le tudja venni a tulaj válláról. Csak hogy nem kutyával macskával kell szerződést kötni hanem valóban profikkal és közülük sem 20-al hanem max 5-el annyit még nyomon lehet követni...illetve közölni kell az ingatlanossal hogy mennyi az amennyit mindenképp kapni szeretnénk az ingatlanért és akkor arra az árra teszi rá a jutalékot. Így mindenki boldog...és nem 100evig árulja a lakását és semmit sem veszített. :) üdv: egy profi
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!