Ingatlanvásárlás utólag kiderült súlyos épülethibákkal, mit tehetek?
Nos ezért kellet volna statikus a vásárlás előtt!
1. Keress,JÓ ingatlanos ügyvédet!
2. Keress statikust,aki ad szakvéleményt!
1. válaszolónak: a „mit kellett volna” dolgokon annyira felesleges rágódni. Tudom, hogy nem így kellett volna.
2. válaszolónak: igen, papír van róla, mint ahogy arról is, hogy jó állapotban kapom a lakást. Én arra vagyok kíváncsi, hogy mi van, ha papír ellenére nem fizetek? Nekem azt mondták, hogy annyit tud csinálni az eladó, hogy eláll a szerződéstől, aminek következményeképp vissza kell adnia a vételárat a foglaló kivételével, nekem meg vissza kell adnom a lakást. A kérdés az, hogy valóban ilyen „egyszerű”?
Több problémája is van a háznak, egyrészt az egyik fele süllyed (pont ahol az én lakásom van), amire nincs pénze a háznak, hogy csináljon vele valamit – már szemmel látható a süllyedés. A másik, hogy folyamatosan ázik a lakás és a lépcsőház is több ponton. Ez frissen volt festve (eltakarva), amikor vettem, hetekkel utána már elkezdett ázni. Jelenleg omlik a plafon a fürdőben és a konyhában, meg a lépcsőház egy részében. Ennek egy részét fizetné a biztosító, de nem az egészet.
Sürgősen ügyvédet kell keresni, és ebből a szerződésből ki kell hátrálni. A friss festés utáni beázás is az eladó rosszhiszeműségét bizonyítja. A festés csak a hibák elrejtését szolgálta, a hibák el lettek hallgatva, gondolom a süllyedésről sem beszélt. Sürgősen jó ingatlanos ügyvédet keríteni és minden pénzt visszaszerezni, visszaperelni.
Ebben a lakásban nem lesz örömed, ha rád marad, csak a bosszúság lesz vele évtizedekig. Most lehet, hogy pereskedni fogsz egy-két évig, de utána megszabadulsz tőle, lesz pénzed, és mostmár a saját károdon tanultakat is figyelembe véve, választhatsz egy klassz lakást magadnak...
A szerződésben az áll, hogy megtekintett állapotban és hogy a tulajdonos nem tud hibákról. Megtekintésnél sem a süllyedés, sem a frissen festett belül szétrohadt fal nem tűnt fel, de a tulajdonos nyilván tudta. A "mit kellett volna" dolgokon még mindig feleslegesnek érzem, hogy rágódjak, ahogy tegnap is írtam.
Nem szeretnék évekig pereskedni. Még mindig arra vagyok kíváncsi, hogy az e a legrosszabb eshetőség, hogy ha nem fizetek többet, akkor az eladó eláll a szerződéstől és viszi a foglalót, de a vételárat vissza kell adja? HA csak a foglalót buknám, hát vigye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!