Hogyan lehetne ebből a ház vásárlási csapdából ki lábalni?
Leírhatnád az egészet normálisan, áttekinthetöen, mert így nem lehet megérteni, mi is a bajod.
De a legokosabb lenne bemenni a bíróságra az ingyenet tanácsadásra, ott ügyvédek ingyen megmondják, hogy kinek mi jár.
Hitelt felvenni hülyeség lenne.
Hagyd a fenébe, ha jól értettem, a te részed is fedezet a hitelre, így is , úgy is el fog veszni!
Nehogy ezt a házat újitgatsd, ami esetleg el lesz árverezve!
Nem igazán értem, általában ilyen helyzetekben a testvér a saját részére vehet csak fel hitelt, kivéve ha te nem egyeztél bele, hogy mehet a te részedre is.
Ha a te részed hitel mentes akkor lehetőséget kapsz arra, hogy megvedd a testvéred részét. :)
először is nem ártana tudni, hány éves voltál, amikor rádírták a házat, és a bátyád rádlőcsölte a tartozást.
a ráutaló magatartása egyértelmű, hogy be akart húzni, és be is húzott a csőbe.
ha nem voltál 18, akkor kicsit más a helyzet.
egyébként nagyon fontos lenne a közműveke a nevedre íratnia hagyatéki végzés alapján.
az örökséggel járó közjegyzői illetéket gondolom kifizettétek vakahogy, és a ház a földhivatalban egyedül a te neveden van?
ha van rajta teher, az milyen alapon került a házra?
szóval ingyenes ügyvéd a legjobb a te helyzetedben.
hitelt semmire ne vegyél fel, bármennyire is szépnek mutatják..
Jól értem, van 1,5 házad.
A fél ház amit örököltél. És egy amit a tesódék vettek, de a fedezet a közös házatok?
Jól értem, hogy nem fizette a hitelt és a szolgáltatásokat, és a közösházból kikötötték a szolgáltatásokat, plusz mind a két házon fel lett mondva a hitelszerződés?
Ha ez a helyezet, akkor minden a számoktól függ. Mennyi a hitel, mennyit érnek. Mit tudsz menteni, hogy tudsz a testvéredéktől megszabadulni...
Ügyvéd! Több, és jó ügyvédek!
Vigasztaljon, hogy ha a te házadat viszik, akkor a tesódét is,gondolom mind a kettőn jelzálog van.
Ha van folyószámlád, ne tarts rajta semmi pénzt, nehogy zárolják a tesód tartozása miatt, mert gondolom kezes is vagy.
Ebbe nem szabadott volna belemenni, de már késő bánat! Ügyvéddel mindenképp beszélj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!