Hévízen, Keszthelyen és környékén érdemes családdal letelepedni?
Egy hétig voltunk Hévízen, nagyon tetszik a környék.
Miért van annyi eladó ház?
Miből lehetne megélni?
Nekem Budapest is tetszett, amikor fent töltöttem egy hetet lófráltam, és a nyaralós pénzt költöttem.
Más ott élni a mindennapokat...
Szép környék, megélni sokkal nehezebb, mint mondjuk a fővárosban. Munkalehetőség szinte csak kereskedelemben és vendéglátásban van ehhez tartozó bérszínvonallal. Zala megye a Dunántúl egyik legkevésbé fejlett része.
Hévízen szerintem azért van annyi eladó ház, mert az oroszok felverték az árakat és aki ott örököl egy házat, de nincs rá szüksége az kb. 3 másikat vehet az árából Hévíztől 5-10 km-re bármelyik faluban.
Kedves második. Te nem vagy ismerős a környéken, az biztos.
"Zala megye a Dunántúl egyik legkevésbé fejlett része."
Én ezzel vitatkoznék, természetesen vannak elhagyatott részek, de a városok és pont az a környék nem mondható elmaradott résznek. Például Hévíz az ország egyik leggazdagabb települése.
"Hévízen szerintem azért van annyi eladó ház, mert az oroszok felverték az árakat és aki ott örököl egy házat, de nincs rá szüksége az kb. 3 másikat vehet az árából Hévíztől 5-10 km-re bármelyik faluban."
Hajrá, ha sikerül, akkor megemelem a kalapom.
Miért van annyi eladó ház? Nagy valószínűséggel a német vendégek számának csökkenésével van összefüggésben.
Dunántúlon zala megyében a legalacsonyabb az átlagbér.
A megyének valóban nem Keszthely-Hévíz a legelmaradottabb része, sőt, de munkalehetőség szinte csak nyári szezonban van. Tudom, itt élek.
Ingatlanárakkal kapcsolatban nézzétek meg az ingatlanos oldalakat. Hévízen egy családi ház 20 milliónál kezdődik. A környező falvakban 5-6 millióért lehet kapni hasonló méretűt. Ha ráköltesz 3 milliót a felújításra akkor is jóval olcsóbb.
Köszönöm a válaszokat.
Szóval Hévízen drágák a házak és csak nyáron van munka amikor mindenki más nyaral. Budapesten és környékén kívül érdemes máshová költözni? Győr-Sopron megyét és külföldet kérem ne említsétek.
Nem mondtam, hogy nem érdemes Hévíz környékére költözni. Ez egyénfüggő. Ha megfelel egy Hévíztől 10 km-re lévő falusi ház is, vagy egy keszthelyi 2 szobás panel az nem olyan drága.
Ha van valamilyen vendéglátós végzettséged, gyakorlatod akkor munkát is találhatsz. De ha pl. gépészmérnök vagy az hiába jó szakma ezen a környéken nem igazán nyerő.
6-os, mondom, hogy nem vagy ismerős a megyében :)
Tudod, miért a legalacsonyabbak itt a bérek? Azért mert Zalában mindössze néhány nagy multi van (Kanizsán és Egerszegen). Rengeteg a sok kis magyar cég, ahol többnyire minimálbérre vannak bejelentve az emberek. A többit meg borítékban kapják. Ez persze nem jelenik meg a NAV-nál, így a statisztikákban sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!