Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit jelent az, hogy egy lakás...

Mit jelent az, hogy egy lakás bérleti joga eladó?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy lakást, a sajátom árából amit most adok el. Találtam több hirdetést ami felkeltette az érdeklődésem, kedvező 7-8 millió forintos áron, de az van odaírva, hogy önkormányzati lakás bérleti joga adó el ennyiért. És nem igen értem. Azt nem is tudnám úgy megvenni, hogy az enyém legyen? Illetve ha egy ilyet vennék az mivel jár? Ott azt csinálok amit akarok, akár átépíthetném, vagy vihetek oda állatokat? Vannak macskáim például ők oda jöhetnek?

2015. febr. 18. 18:42
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Ha megveszed akkor egy valakitől fogod megvenni, de nem lesz a tiéd, hanem az önkormányzattól fogod bérelni a lakást.

Itt olvashatsz róla:

[link]

2015. febr. 18. 18:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor ahogy olvasom, nem igen érné meg nekem ilyenbe belemenni, és nem is teljesen legális. Az önkormányzattól megvenni meg gondolom nem lehet.
2015. febr. 18. 19:00
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos igen.
2015. febr. 18. 21:12
 4/10 anonim ***** válasza:
51%
Igazság szerint le kellene csukni azt, aki önkormányzati lakás bérleti jogát árulja.
2015. febr. 19. 12:37
 5/10 anonim ***** válasza:
de akkor hogy lehet eladni, ha ez az egész nem legális? simlis ügyvéddel, vagy hogy?
2015. febr. 21. 11:19
 6/10 anonim ***** válasza:

NEM ILLEGÁLIS.

nyilván az önkormányzatnak is bele kellmennie.

Lehet, hogy elvileg neki mindegy, hogy ki fogja tőle bérelni.

általában a lakás árának felát fizetik ki a bérlőnek, ha azt akarják, hogy lelépjen.űKb ennyitéra bérleti díj.

Az önkormányzati lakásdíja alacsonyabblehet, mit a piaci ár, ezért megérheti önk. bérleti díjat venni.

2015. febr. 21. 21:30
 7/10 anonim ***** válasza:

Kíváncsi vagyok, ki pontozta le azt a válaszomat, hogy le kellene csukni azt, aki az önkormányzati lakás bérleti jogát árulja, és arra még inkább, hogy miért.

Mert ok, fogalmam nincs, hogy mennyire legális, de ha morális alapon vizsgáljuk, akkor ez nem kicsit aljas dolog. Az önkormányzati lakás ugyanis piaci ár alatt van bérbe adva, elvileg az arra rászorulóknak, aki mégis eladja a bérleti jogot, az ezzel visszaél, ilyenkor gyakorlatilag a közösből vesz ki jogtalanul. Ha az adócsalás elítélendő, akkor ez miért nem?

2015. febr. 23. 08:52
 8/10 anonim ***** válasza:

(én nem pontoztalak)

de ezek szerint azzal sem vagy tisztában, hogy többféle önkormányzati lakás van, nem csak szociális bérlakás ...

2015. febr. 24. 22:06
 9/10 anonim ***** válasza:

8:

Rossz következtetés. Az, hogy szociális jogon kapod vagy nem, attól még piaci ár alatt kapod, tehát a lényegen ez nem változtat. Mindenképpen egy privilégiumot adsz el, ami nem kicsit visszatetsző, gyakorlatilag a közösből kivettél valamit, amit aztán pénzzé teszel.

2015. febr. 25. 12:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Pl. nálunk (megyeszékhely) vannak szociális kategóriák, meg van a teljeset fizető kategória is, de utóbbi is jóval a piaci ár alatt van.
2015. febr. 25. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!