20 évesek vagyunk, most kezdunk dolgozni és késobb pár év mulva összeszeretnénk koltozni. De egy lakas 7-10 millio ami normalis és olyat szeretnénk. Hogyan teremsük meg a pénzt?
Hitelbol mennyit érdemes felvenni ha szeretnénk?
vagy ilyenkor mit szoktak csinalni?
sajnos nincsennek millioink szuleink sem olyanok.:(
két lakáskassza fejenként havi 20-20ezerrel, 4 év múlva lesz 2x1,2 azaz 2,4 milliótok. Ma kb. 25-30% önrészt kérnek egy lakáshitelhez, azaz nézhettek egy 8 milliós házat. 5,6 millió hitelre lesz szükségetek, ennek 15 éves futamidőre kb. 45 ezer a törlesztője.
Ha 4 évig gond nélkül ment a lakástakarék törlesztése, akkor nyugodtabban bevállalhatjátok a kb. ugyanakkora törlesztőt utána.
Ha esetleg értetek építőiparhoz, vagy van a családban olyan aki ingyen vagy olcsón segít akkor vehettek pl. 5-6 milliós felújítandó, de lakható házat és akkor elég apránként költeni rá így kisebb összegre fizetsz kamatot.
Fentebb javasolták, hogy semennyi hitelt ne vegyél fel. Ezt is lehet de akkor havi 40ezres megtakarítással 3x ennyi idő múlva lesz saját lakásotok.
" tesóm takarít kint én mérnök vagyok
itthon
tesóm többet tud félrerakni kint
mint itthon én"
Vajon 5-10 ev mulva is igy lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!