A nyáron 'megjelenő' szocpolt akkor is igényelhetem, ha most vettem lakást?
ezt találtam, miszerint ha aláírom az 1 gyereket, akkor felvehetem. Kérdésem az, hogy ha most vettünk (hitelre) lakást, akkor van-e lehetőségem igényelni a szocpolt, hogy beleforgathassam a hitelembe? Köszönöm
Miért nem olvasod el a magad által linkelt oldalt figyelmesen? Szépen le van írva, hogy mikor jár.
De segítek. Kiemelem neked.
" Az új lehetőség, hogy az egy gyermekes család vagy az 1 vállalt gyermek után is igényelhető a támogatás jelentős segítséget nyújt majd a fiataloknak.
2015 július 1-től már használt lakás vásárlására is igényelhető a támogatás, és bővítésre is adható, ha a meglévő ingatlanhoz legalább +1 szobát alakítanak ki, tetőtér beépítésére is igényelhető, így sokkal többen és jobban tudják a kedvezményt felhasználni"
Vagyis, ha igényled akkor két lehetőséged van
1. Ingatlant veszel akár használt lakásra is megadják
2. Bővíted a már meglévő ingatlanodat 1 szobával vagy tetőtér beépítéssel.
A kérdező kommentje:
ezt én is olvastam. de mi már most megvesszük a lakást, ez meg pár hónappal később lép érvénybe. ezért kérdeztem, hogy vajon jár-e visszamenőleg. ééértiiii????
Én értem mit akarsz kérdezni, de ezek szerint te nem érted mit lehet igényleni.
visszamenőleg nem igényelhetsz semmit. Hiába csak pár hónap. Onnantól él amelyik naptól érvénybe lép. Vagy várjatok pár hónapot a lakásvásárlással vagy fogadd el, hogy ti lemaradtatok róla ennyi..
Kedves Kérdező! azt olvastam, hogy a szerződés kötés után max. 120 napig vehető igénybe a támogatás. szóval kb. 4 hónap :O
Remélem segítettem ezzel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!