Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan más nevére?

Ingatlan más nevére?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdekelne, hogy ingatlant lehet-e úgy más nevére venni, hogy az illető nem tud róla?

Nővéremnek szeretnék venni egy lakást, és csak szülinapján szeretném neki ajándékként átadni.

Nem vagyok jártas az ingatlanok adás-vételében.

2015. jan. 10. 23:32
 1/4 anonim ***** válasza:
22%
A pénzt add oda neki. Nem biztos, hogy a neked tetsző dolog neki is tetszik majd. Egyébként meg a nővéredtől úgyis tudakolni fogja a NAV, hogy honnan volt rá pénze.
2015. jan. 10. 23:57
 2/4 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos a tulajdonos aláírása nélkül az ügylet nem jöhet létre. Vagy 4 példányban alá kell írni kb. 20 helyen. Szerintem 3 módon kivitelezhető:

1. Hogy az adás-vételit elviszi az ügyvéd a bulira, és ott írja alá, miközben már letétben kifizetted.

2. nem fizeted ki, mert már korábban megelőlegezted, hanem az aláírás után valamikor kifizeted - ettől még az adás-vételit alá kell írni.

3. elviszed a nővéred a lakáshoz és a kész papírokkal megjelenik az ügyvéd és a volt tulaj is. A maradék pénzt később rendezed. Vagy ott helyben és akkor az átadás is megtörténhet.

Kulcsot csak akkor kaphatsz, ha teljesen kifizetted, hiába van vaspecsétes szerződés. Ezután az ügyvéd bejelenti a NAV-nak és a tulajdoni lap széljegyére is felkerül a nővér.

2015. jan. 11. 00:05
 3/4 anonim ***** válasza:
71%
#1 a NAV-ot nem érdekli honnan volt rá a pénze amíg nem jelenti fel valaki és nem indul vagyonosodási vizsgálat. Automatice nem indul, hiszen bárki vehet bárki nevére ingatlant. A NAV-nak az illeték befizetése a lényeg első körben.
2015. jan. 11. 00:08
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget! :)

Úgy döntöttem, hogy délután, az esti ünneplés előtt viszem el a lakáshoz, úgy boldogabban fog telni az estéje, hogy tudja, van saját lakása! :)

#1: Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog neki, sőt...Ahhoz képest amilyen albérletben lakik most a kislányával... Nézegettünk a napokban albérleteket (amilyenre lenne pénze) és fényévekkel szebb, modernebb, lakhatóbb és ár-érték arányban is nagyon kedvező.

Még egyszer köszönöm a válaszokat! :)

2015. jan. 11. 03:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!