Lakásra miért érdemes biztosítást kötni? Mi baj történhetne? Illetve 1-2 olcsóbb mozgásérzékelős riasztónak van értelme?
Szeretnék venni egy lakást, 3. emeletit, a bejárati ajtót lecserélném egy 8 féle képpen záródó páncélozott típusra!
Így a betörés szinte kizárt.
Ha nem lenne pénzem rá, akkor egy ajtónyitásra vagy előszobai mozgásérzèkelésre működő iszonyat hangos riasztót szerelnék be, amit a szomszédok tudtára adnék, így betörés esetén visítana az egész lépcsőház! Mire lefut a 3-ról, talán még el is kapja valaki..
Szóval, mi értelme van egy biztosításnak ezen kívül? Miért kellene kötnöm?
Biztosítás egy lakásra nagyon fontos!
Bármi történhet, mi pl már 4-szer beáztunk, egyszer annyira, hogy még a konnektorokból is folyt a víz, biztosító fizette a villanyzserelőt és a festést is, de bármikor lehet egy tűz, és ha nincs biztosításod és kiég a lakásod, akkor hová mész lakni?
Persze sorolhatnám még tovább, villámcsapás, földrengés, csőtörés, ami nálad is lehet.
Nem olyan sok a havi pénz, viszont a lakásod több millió.
leég a ház, véletlenül betöröd az ajtón vagy ablakon az üvege. felrobban a kévéfőződ és festeni kell, elpukkan egy cső szétázik a parkettád stb...
és ettől a 8 pontos ajtótól se ájulj el , mert ahova be akarnak menni oda úgyis bemennek.
Gondolod, hogy ki mer menni egyetlen szomszéd is, ha nálad betörő van?
Amúgy nincs feltörhetetlen zár, és hallottam már betörésről erkélyen, vagy ablakon át is.
A szemközti lakásban gázrobbanás volt. A bejárati ajtaja berobbant a mi lakásunkba, és a bajárati ajtónkat elvitte, az előszobát letarolta és még a folyosó végén lévő szobaajtót is elvitte, a szobában a szekrény állította meg. Az ablakaim kitörtek, az összes porcelánom összetört, a fél lakás romokban hevert. Mondjuk ügyvédet fogadtam, hogy képviseljen, de a biztosító mindent kifizetett, az utolsó Herendi kistányérig! Szerencsére nagyobb családi ünnepekről volt fotó bőven, amivel igazolni tudtam, hogy az negyven kiló törmelék nem bóvli volt, hanem Herendi porcelán.
Ha nem lett volna biztosításom, nem is tudom, hogy jövök helyre...
Még annyit, hogy jó a biztonsági ajtó és a riasztó is! Minél biztonságosabb egy lakás, és minél nehezebb betörni, annál olcsóbb a lakásbiztosításból a betöréses lopás rész. De ez csak egy kicsiny rész. Még a villámcsapás elektronikai eszközöket tönkretevő elektromos hatása okozta károkra is lehet biztosítást kötni néhány plusz százasért...
Nagy általánosságban tűzkár, vízkár, betörés, vihar, villámcsapás az amit biztosítani szoktam ill felelősségbiztosításom is van, hogyha pl. én áztatnék el egy csőtörésben valakit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!