Ház eladásánál a közüzemi számlák átírásához ki szükséges az eladók és a vevők részéről?
Figyelt kérdés
Testvéremmel közös volt a ház, amit eladtunk. A vevők kettőjük nevére íratták a házat. Mennének a közüzemi számlákat átíratni, de nem tudjuk, hogy ki kell hozzá. A számlák a testvérem nevén vannak.
Elég, ha ő megy valamelyik vevővel, vagy mind a négyünknek menni kell?
2014. nov. 30. 13:33
1/3 anonim válasza:
Elég, ha ő megy, de ha tudsz, menj vele. Több szem többet lát:)
2/3 anonim válasza:
Mikor mi közüzemi dolgokat akartuk átíratni akkor az eladó azt mondta hogy ha lehet akkor ő nem járkálna. Elmentem mindenhova beszereztem az átíráshoz szükséges kitöltendő dokumentumokat és megkérdeztem hogy ez így lehetséges e. Mindenütt azt mondták hogy elég ha kitöltetem vele a papírokat új cím és az adatai és majd kiküldik neki a zárószámlát. Ezeket a papírokat kitöltettem vele és mindenhova egyedül mentem közüzemi dolgokat átíratni. Sehol nem volt semmi gond minden ment simán. Villany Gáz Víz Távhő Társasház. És ez két éve volt!
3/3 anonim válasza:
Igen, nyilván megy így is, ahogy kettes válaszoló mondta (nekem mondjuk a másik féltől meghatalmazás kellett hozzá, és mindenütt hagytam egy másolatot az adásvételiből).
Azt mondták, hogyha az eladó és a vevő is jelen van, és az eladó egyből kifizeti a zárószámlát kp-ban, akkor ott azonnal átírják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!