Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért annyira olcsók Cserkúton...

Miért annyira olcsók Cserkúton (Pécsett) a házak?

Figyelt kérdés

Eladó házakat nézünk és nem tudjuk eldönteni, miért lehetnek annyira olcsók Cserkúton a házak és miért árulnak olyan sokat olyan régóta. Annyira rossza közbiztonság? Vagy csak a közlekedés miatt?

Előre is köszönöm a váalszokat!

#közbiztonság #Cserkút
2014. okt. 14. 11:47
 1/3 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Mert néptelenednek el a falvak, például Cserkút is. Aki teheti, beköltözik Pécsre. Senki nem akar ott házat venni, ezért annyira olcsók, messze a "reális ár" alatt árulják.

Egyébként nem rossz a közbiztonság, átlagos magyar falu, átlagos biztonsággal és átlagos közlekedéssel.

Csak a fiatalok már nem Cserkúton képzelik el a jövőjüket.

2014. okt. 14. 12:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez nagyon jól hangzik. Nekem tetszik a környék és szép házacskákat láttam ott eladó sorban. :)
2014. okt. 14. 13:53
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Mi másik megyeszékhely mellett lakunk és elég viccesek az árak.

Adott a megyeszékhely, mellette van a falu. A falunak van két részre. A két rész között van kb. 2 kilométer távolság. És a városhoz két kilométerrel közelebbi részen sokkal drágábbak a telkek és a házak. Szaros két kilométer! A közlekedésben semmi különbség, bentről indul a busz a faluból, és a városból is bentre megy, ugyanannak a busznak a megállója van mindkét részen. Közbiztonság, cigányhelyzet is ugyanaz, mégpedig az, hogy nincsenek... Boltok is ugyanúgy vannak. Sőt, a benti rész szebben kiépített, iskola is csak ott van. Meg minden. Valamiért a megyeszékhelyhez két kilométerrel közelebbi rész az egy buszmegállójával, egy vegyesboltjával, két kocsmájával, egy virágboltjával sokkal-sokkal drágább, mint a benti rész, a boltokkal, iskolával, templommal, polgármesteri hivatallal, sportpályával, meg ilyenekkel. Érdekes. És a kinti részre a városból sokan költöznek ki, meg felkapott lett, de két kilométerrel arrébb meg annyira nem. Pedig ott is ugyanúgy vannak új építésű házak, kimért telkek meg minden, de nem ölik egymást annyira érte, mint itt. Nem tudom mi alapján dől ez el. Főleg, hogy trend kiköltözni a nagyváros közvetlen közelébe csendes helyre.

De máshol is láttam már, hogy pl. közbiztonság ugyanolyan jó, kilométerben 5 kilométerrel messzebb van, de a közlekedés jobb és gyorsabb is és mégis mindenki a másikat választja minimum másfélszer annyiért.

2014. okt. 16. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!