Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek így tudnék spóroln...

Szerintetek így tudnék spórolni egy 1.5 szobás lakásra vidéken?

Figyelt kérdés
Májusban fejezem be az okjs sulit, utána szeretnék elmenni dolgozni. A fizetésemet félretenném, mert anyáék nem fogadják el. Egyszer is el kellett dugnom a saját pénzük közé egy 5 ezrest, hogy mégis adjak valamit. (Ha egy százast keresnék, akkor az 12 hónap alatt 1.200.000 forint lenne. 5 év alatt 6 millió.) Apa szerint elherdálnám, de ami nekem kell, azt még májusig a diákmelós fizukból megszerezném, utána spórolnék. 20/l
2014. szept. 21. 15:15
 1/8 anonim ***** válasza:
60%

Nem hiszek ebben. 5 év alatt soha semmire nem költenél? Se nyaralás, se ruha, se könyv, se semmi?

Hát nekem ennyit nem ér egy másfél szobás lyuk sehol, hogy 5 évig a szüleim tartsanak el, és soha semmire nem költsek.

2014. szept. 21. 15:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyszüleim ketten élnek egy 1.5 szobás lyukba, de az olyan tiszta és elegáns, hogy enni lehet a padlóról. Ráadásul a sajátjuk, még hitelük sincs. Egymagamnak elég lenne ennyi, még Takács Nóra sem él nagyobba. Nyaralni szeretnék menni, viszont van, ami a nyaralásnál fontosabb: egy saját lakás. Mert az a tiéd, a saját ízlésed szerint alakítod, oda jó hazatérni esténként, meló után, tudod, hogy TE dolgoztál meg érte. Könyveket a könyvtárból vagy a bolhapiacról potom pénzért, ruhát egy évben 1x max 2. Mindent meg lehet oldani.
2014. szept. 21. 15:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Most gondold el, hogy ugyanúgy van munkád, elmész albérletbe. Fizeted egy fél évig, de fél év után munkanélküli leszel. Miből fizeted utána az albérletet? Lehetsz persze akkor is munkanélküli, ha félreteszel, de legalább nem másnak dobtam ki a pénzt, hanem magamnak tettem félre, a jövőbeni életemre.
2014. szept. 21. 15:51
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
Hát ha neked megfelelő az, hogy évekig nem élsz, csak éldegélsz, csináld. Én biztosan nem szeretném a fiatal éveim elpazarolni arra, hogy semmit sem csinálok, mert nincs pénzem. Másfél szobában egy család nem fér el rendesen, de ha nem tervezel családot, akkor elég.
2014. szept. 21. 15:53
 5/8 anonim ***** válasza:

5 év azért rengeteg idő, nem bírnád ki azt, h ne csinálj semmit addig. Plusz az embernek vannak igényei, mint pl tisztálkodás, hobbik stb. Arra is elmegy havonta pár ezer.

Abba is gondolj bele, ha veszel egy lakást, ami mondjuk 5-5,5 millió, arra még elég sokat kell költeni. Csak az, hogy a saját ízlésedre formáld, több 100 ezer Ft szobánként. Jelenleg én is újítgatom a 1,5 szobás lakásom, de rengeteg pénzbe kerül. Ha önálló vagy, és kifizeted a számlákat, veszel kaját, nem sok marad abból a 100 ezerből. És akkor még nem közlekedtél, nem szórakoztál.

Persze függ az is, mik az igényeid egy lakással szemben, melyik településen szeretnél venni, panel vagy tégla stb. Leírva jól hangzik ez az összespórolás, viszont utána jön csak a java. Persze ha van egy társad, aki szintén így áll a dolgokhoz, akkor úgy már könnyebb lesz. :) Én egyedül vagyok, de nem könnyű olyanná varázsolni a lakást, amilyenre szeretném... idő kell hozzá. :)

28F

2014. szept. 21. 17:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Továbbá illeték, ügyvédi költség, stb stb, plusz párszázezer elmegy.
2014. szept. 21. 17:56
 7/8 anonim válasza:
Okosan gondolkodsz kérdező. A nyaralás csak egy szép emlék, de a lakás örök érték. Szerencsére a szüleid nem kérnek pénzt, amit nekik adnál azt mindenképp tedd félre, meg még amit csak tudsz. Az idő elmegy hamar, és sokan semmit nem tudnak felmutatni. Olyan húsz-harminc ezer forint biztosan elmegy havonta erre-arra, de a többit rakd lakástakarékba. Ha havi hetvenet raksz félre, az nyolcszáznegyven évente,kamatokkal együtt öt év alatt kb öt milla. De ez csak az alap. Túlórákat vállalhatsz, akkor már nem száz a fizu, hanem százhúsz-százharminc, és többet teszel félre. Öt év alatt simán összerakhatsz hat-hét misit. Csak ne vegyél autót, ne menj tengerre nyaralni.Sokan az autó lízing plusz autófenntartásra ugyanúgy elköltenek öt év alatt öt millát, csak nem veszik észre. Aztán majd borzasztó jó érzés lesz ám, hogy te megdolgoztál egy saját lakásért.
2014. szept. 22. 01:23
 8/8 anonim válasza:
A legutóbbi hozzászólóval értek egyet. Én ugyanígy gondolkodtam fiatalon, nem züllöttem, nem is volt rá igényem, összespórolgattam az évek során, és fel is tudok mutatni egy családi házat, ami az enyém. Fiatalnak, ha nem muszáj, semmiféleképpen nem javaslom, hogy menjen albérletbe - csak viszi a pénzt, és sose lesz a tiéd. Ha spórolni akarsz, érdemes körülnézni a bankoknál is. Én annak idején még betétekben tartottam a pénzem, ami még akkoriban jól is kamatozott, most már befektetésként kizárólag a biztonságosabb befektetési alapokat javasolnám. Tehát arra is figyelni kell, hogy a pénzed közben ne romoljon; a betéti kamatok most pl. nagyon rosszak.
2014. okt. 2. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!