Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szeretnék venni egy tanyát,...

Szeretnék venni egy tanyát, de nem most akarom használni, hanem pl 6 év mulva. (? )

Figyelt kérdés

Mit lehet ez idő alatt csinálni?

És ha pl: 100 km el messzebb van az a hely?

(akarok tanyát venni, de kb 6 év múlva érek rá használni, addig mire lehetne hasznosítani, hogy nyereséget is hozzon?)

(egy teljesen üreset pl)

2014. szept. 7. 23:42
 1/4 A kérdező kommentje:
És esetleg, ha nemzeti park közelében van az milyen hátrány, vagy arra mik a szabályok?
2014. szept. 7. 23:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha MOST veszel tanyát, MOST kell dolgozni rajta!

Parlagon nem hagyhatod, mert a gondozatlan telek komoly problémák forrása lehet. (Gondolok itt a parlagfűre és a vele járó kiadásokra [büntetés..])

Ha tanyádat nem akarod most rendeletetésszerüen használni, add ki bérbe.

Előny:

- nem kell a földet művelned;

- az adózott bérleti díjból marad neked is valamennyi;

- a bérlő (nagy valószinüséggel) annyira kihasználja a termőfölded, hogy mire te akarod használni, komoly pénzbe fog neked kerülni (trágyázás).

Ha nem adod bérbe, talán a legkevesebb törődéssel a lóhere-vetés jár.

Ám, ekkor is évente többször kell kaszálnod, szárítás közben forgatnod, a végén kazlaznod/báláznod.

Ehhez gépek kellenek, hiányukban fizetni a munkáért.

Az értékesítés is ráfordított időt igényel.

.

Konklúzió:

ha tehát van tanyád, de művelni nem akarod/tudod, az egyedüli járható út a bérbeadás...

2014. szept. 8. 06:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Mire használni szeretnéd, a hűlt helye lesz csak. Elhordanak, lebontanak mindent "önkéntes lomtalanítók".
2014. szept. 8. 19:43
 4/4 anonim ***** válasza:

A tanyák rendkívül változatosak. Van ami közel van valami városhoz és problémát okozhat ha nincs lenyírva a parlagfű. Vagy az okozhat problémát hogy a közelben lévő végeláthatatlan terület nyerészkedők tulajdonába került és olyankor egymással is civakodnak. Az ilyen helyeken akár a profitra éhes közmű cégek is bedughatják orrukat, szemétdíj, víz- és csatornadíj vagy tudom is én milyen címen.

De vannak "rendes" tanyák is, ahova tényleg nem ért el az említett civilizációs ártalom egyike sem. Ahol szomszéd is csak km-ekre vagy több tíz km-re van. Nekem él egy rokonom ilyesféle tanyán, őt nem zavarja senki, életükbe tényleg nem pofázik bele senki. Én kizárólag ilyen tanyára költöznék. Míg az előbbi esetben említett maximum akkor kell ha nem én fizetek érte hanem nekem fizetnek amiért olyan helyen lakom.

2014. szept. 9. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!