Újpest még mindig "prolinegyednek" számít?
Újpest nem egy homogén kerület, nagy különbségek vannak a kerületben. Vannak prolik, akik igénytelenek a saját megjelenésükre és a környezetükre is, de nem mindegy Újpest melyik részéről beszélsz, mivel nagy a kerület.
Az újpesti kertváros (Vécsey Károly utca környéke), Izzó lakótelep, Megyer nagyon kulturált és ápolt környékek. Én Megyeren élek gyerekkorom óta és nagyon szeretek itt élni.
Ehhez képest, ha 30-as, 147-es busszal átmegyek a Baross utcán egy teljesen más világba csöppenek.
Káposztásmegyer is kulturált és nagy előnye a zöld környezet, az Aquaworld és a Duna közelsége.
Baross utca, Károlyi utca, Templom utca környéke vegyes, a régi, földszintes körgangos házak közül sokat lebontottak helyükre társasházakat építettek, de megmaradtak a régi, lerobbant házak, amikben sok a "lebarnult" lakos.
Az Árpád úttól délre levő lakótelep is prolis környék.
Mi a Templom-Baross közötti részen lakunk, másfél éve költöztünk ide. Úgy látom, hogy egyszerű, de nagyon kedves emberek élnek a környéken. Attrocitás még nem ért. Az egyszerűséget pedig úgy értem, hogy aluliskolázott réteg van itt. De többnyire jószándékúak, kedvesek.
Földszintes "körsorházban" lakunk (van ennek valami hivatalos neve...?), a szomszédok is ilyenek. Cigány szomszédunk is van, de nagyon kedves család, az égvilágon semmi problémánk nem volt még velük.
Egy bolond öregasszony is lakott itt, a bolondot orvosi értelemben értem. Téveszmék, üldözési mánia, néha agresszív viselkedés, személyiségzavar. És ahogy illik, vagy 15 macska. Vele nehezen ment az együttélés, de több vita után ő adta fel és költözött el máshová, azóta nyugi van.
A Külső Váci út rémesen 1960-s évekre emlékeztet, lepukkant, a lebontott gyárak helyén gyomtenger, üres telkek. És romák mindenhol.
Én ennek a kerületnek kizárólag a káposztásmegyeri részét fogadnám el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!