Összehozható pár nap alatt egy lakásvásárlás?
szia!
Konkrétan az adásvételt meg lehet csinálni, főleg, ha előre le van beszélve az ügyvéddel. De a földhivatal akár 2 hetet is várhat a papírok visszaküldésével. A szolgáltatókhoz is el lehet menni 2-3 nap alatt (régi tulaj+új tulaj).
Az se mindegy, hogy készpénzzel fizettek, vagy hitel is lesz.
Készpénzzel az ár 10%-át lehet fizetni, a többit utalni kell!
Az se mindegy, hogy van-e albérlő, vagy üres a lakás.
Szerintem ha meg lehet oldani, hétfőn hazajön a párod, előre megtervezitek a menetrendet (szolgáltatók ügyfélfogadási rendje, stb), akkor 1 hét alatt meg lehet.
És utána már csak várjátok vissza a papírokat.
Mi 2013 augusztusban néztük ki, szeptember végén kaptuk meg (de volt albérlő).
Kedves kérdező!
Én ügyvédi irodában dolgozom. Mi akár másnapra is elkészítjük az adásvételi szerződést. Jellemzően az energetikai tanúsítvány is 1-2 nap alatt elkészül, így az az idő, ameddig a párod itthon van, bőven elegendő arra, hogy a szerződés elkészüljön, és a bejegyzési kérelem a földhivatalhoz jusson.
2-esnek: a vételár 100%-a készpénzben fizethető. Szerintem te 10% foglalóra gondoltál, azonban ilyenkor is fizethető készpénzben a fennmaradó összeg. Annak sincsen akadálya, hogy ne legyen foglaló, és szerződéskötéskor a teljes vételár nyomban készpénzben kifizetésre kerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!