Budapestiek! Ez a lakás milyen környéken van? (Kálvária tér)
A hatos válaszoló vagyok.
9: Azért olcsó a lakás, mert nem komfortos. Nyilván nem költözöl be úgy, hogy nem alakítod ki bent a WC-t. De attól még a lakóközösség nagy része olyan, hogy hozzá vannak szokva a közös WC-hez, ez a meghatározó inkább, nem az, hogy a lakásban mi van, azt könnyedén megváltoztathatod 240 E Ft-ból - ami változtathatatlan az az, ami a lakáson kívül van.
10: Pedig a kérdés pont arra irányul, hogy mit láttál ott.:) Az "inkább nem írom le, mit láttam"-ból szerinted mit tud meg a kérdező?
Ilyet olyan ír, aki soha nem járt arra, hanem valahol a város szélén lakik max. Ellenben szereti csökkenteni az ott lakók ingatlanainak értékét, vagyis anyagi kárt okozol az ilyen hozzászólásaiddal minden lakástulajdonosnak, aki arrafelé lakik.
Nekem 3 lakásom is van nem messzi onnan, nem véletlenül.
9: "Elindulsz nyugatra: nagyképű, burzsuj, tősgyökeres pestiek"
A műveltségi polgárság lakik ott, akik jellemzően a lecsúszó középosztályhoz tartoznak, és nélkülöznek generációk óta, de rendszerint saját lakással és magas iskolai végzettséggel rendelkeznek, ezen felül azonban minden téren lepukkantak, a saját családomról és magamról is ezt tudom elmondani, pl. nekem jelenleg nincs egy ép nadrágom, csak 2 szétszakadt, amiben már nem jelenhetnék meg munkahelyen, ha volna nekem olyan.
Te meg a tőkés polgárságra gondoltál; na az nem azonos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!