Hová érdemes költözni Pest megyén belül?
Kisvárost keresünk, 20-40ezer fő lakossággal. Legyen iskola, posta, ruhabolt, vendéglátók, szép környék, nyugalom, kedves emberek, munkalehetőség. Tudom, ezek nagy igények, de a jelenlegi lakhelyünkön nem merünk családot tervezni, ingatlant venni se nagyon éri meg, mert minden csak megy lefele.
Olyan kisvárosba szeretnénk költözni, ahonnan van közvetlen járat Budapestre, nincsenek romák (max rendesek), és nem öregek teszik ki a lakosság 99%-át. Egyszóval fejlődő legyen.
Északi vagy nyugati oldalon lenne jó, mert keleti oldalon lakunk, és szeretnénk megszabadulni a sok itteni rosszindulatú ismerőstől, családtagtól.
Ha tudtok ilyen helyet, leírnátok nekem a tapasztalataitokat? Nem baj, ha nem ott laktok, az is jó ha hallottatok róla, minden infónak nagyon örülök.
Hát amit én tudok ajánlani, az Szentendre, Leányfalu. Lehet normális áron is kapni ott házakat, és van ott minden.
A hátránya annyi, hogy onnan a hévvel kicsit hosszú az út.
A többi kissebb várost amit ismerek, azt nem merem ajánlani, mert egyik se jó... Szigetszentmiklós, vecsés, gyál... ezek nem az igaziak.
Esetleg még a XXI. kerületi kertvárost ajánlom, mert onnan, fél óra a belváros, és elég jó minden szempontból. Igaz viszonylag drágábbak a házak, de ki lehet fogni jókat. Én pl itt élek, és szeretem nagyon.
Én Felsőpakonyt tudom ajánlani.
Ez egy nagyon kis otthonos hely 5000 fővel.
Nem is olyan paraszti kis tanyás falu, nem fog a Marinéni tojásokat hozni neked és elpletykálni hogy miben járkál a szomszéd Irénke :)
Inkább egy kicsit modernebb és jómódú hely.
Van itt: ovi suli gyerekorvos bolt vonatállomás templom állatorvos és satöbbi jóság. Munka a faluban kevéske de egy 5km van tőle Gyál ami nincs olyan messzi bicóval bejárni munkázni (Gyál már egy közepecske város) gyerekeknek tökéletes hely hisz nagyon othonos és hajléktalanok nincsenek (én ott soha nem láttam csavargókat, sokáig laktam is ott)!
A forgalom csekéjke de az utak így is szépek.
Az autópálya is közel van ott az M0 ha elhagyod a falut és elfordulsz Gyál felé. Elhelyezkedése nagyon jó hisz BudaPestre is gyorsan eljuthatsz vagy az autópályán lévő ósanba/teszkóba :D
Felsőpakony - ezt írd be google térképbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!