Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakásvásárlás ilyen esetben?

Lakásvásárlás ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Miskolcon van egy házam, amit még 20évig kell havonta fizetnem, budapesten szeretnék venni egy jóval drágábbat, de ezt nem tudom megoldani amíg a miskolci házamat el nem adom. Néy gyerekemmel és a férjemmel élek..én még itthon vagyok a picivel, a férjemnek pedig csak egy hónapja van munkahelye..ilyen esetre tudna nekem valaki ötleteket adni? Valami kedvező hitelt esetleg?
2014. jún. 12. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyenlőre veled egyik bank sem fog foglalkozni.

Ugyanis kizáró okok

- 20 évi hitel

- 1 hónapos munkaviszony a férjed részéről (bár a fizetése összege is számít, mert ha havi 600 ezret keres akkor nem gond az 1 hónapos munkaviszony)

- neked nincs semmi olyan kereseted amit a bank értékelhetne

Nincs az a bank amelyik adna bármilyen hitelt nektek ilyen feltételek mellett.

2014. jún. 12. 17:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Hitelt valóban nem fogsz kapni. Esetleg próbálj meg cserélni, de arra számíts, hogy Budapesten drágábbak a házak jóval, szóval ha nem tudsz pluszban ráfizetni, akkor csak kisebbet kapsz.
2014. jún. 12. 17:58
 3/5 A kérdező kommentje:
mit jelent az, hogy cserélni? úgy szerettem volna megoldani, hogy kikapcsoltatom a miskolci házat és helyette a budapestit fizetném, de elvileg attól ugyanúgy kell majd fizetnem a miskolci házam, kivéve ha valaki megveszi
2014. jún. 12. 21:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Cserélni azt jelenti, hogy tegyük fel neked Miskolcon nagy kerttel 3 szobás házad van 20 évi hitellel.

Nekem Budapesten társasházban 2 szobás összkomfortos lakásom van az V-dik kerületben. Neked kell az én lakásom, nekem a te miskolci házat. mi megegyezünk, és elcseréljük. Ha a te házad többet ér mint az enyém akkor a hitellel beszámítjuk. Vagyis átvállalom a hitelt mint különbözet. Viszont ha az én házam többet ér, akkor neked ki kellene fizetni a 20 éves hiteledet, hogy hitelmentes legyen a ház, és + ráfizetsz még a házamért..

Amúgy mit jelent hogy kikapcsoltatod a miskolci házat???

Mert a villany, gázt, vizet kikapcsoltathatod. Olyankor csak évi egyszeri leolvasás van és alapdíj fizetés.De ettől még a 20 éves hiteled ott marad, amit muszáj fizetned. Azt nem lehet csak kikapcsolni.

2014. jún. 12. 22:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez kérem a magyar valóság. Kérdező, nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem vagy tisztában a dolgok súlyával.
2014. jún. 12. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!