Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Birtokbaadás a pénz kifizetése...

Birtokbaadás a pénz kifizetése előtt?

Figyelt kérdés
Kinéztünk egy házat. Az eladó azt mondta, hogy szívesen birtokba adja még mielőtt folyósítaná neki a bank az összeget, így előbb elkezdhetjük a felújítást. A felújításba ugyan nem kezdenénk bele, de a bontási munkákat megcsinálnánk. Vagy inkább azt sem? Ne is menjünk bele a korábbi birtokba adásba? Milyen hátrányunk lehet belőle?
2014. márc. 21. 14:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem hátrányotok nem származhat belőle. A döntés már megvan a bankból? Szóval arra nincs esély, hogy átíratjátok a közüzemi számlákat a nevetekre, aztán ugrik az ügylet, mert a bank beint. ?
2014. márc. 21. 14:12
 2/10 anonim ***** válasza:
Én is így adtam el a lakásomat, a részedre annyi a rizikó, hogy ami munkát belefektetsz azt bukod, ha nem kapsz hitelt mégsem és nem tudod megvenni a házat, ő meg ott lesz egy félig szétvert kecóval. Mi olyan vevőt fogtunk ki akivel nyílt lapokkal játszottunk, mindenki tudta minek mi a rizikója és minden ügyvéd előtt le volt tisztességesen papírozva.
2014. márc. 21. 14:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Adás-vételi előtt állunk még. Nem indítottuk el a hitelkérelmet sem, csak egy előzetes hitelbírálat volt. Ez persze nem azt jelenti, hogy tényleg meg is kapjuk! Az adás-vételibe természetesen belekerülne a korábbi birtokba adás is, ezért kellene előtte eldönteni. Korábban már volt egy vásárlási szándékunk, ahol egy komfort nélküli házat komfortossá kellett tennünk ahhoz, hogy megkaphassuk rá a hitelt. A ház nem lett a miénk az eladó hibájából, a milliókat meg nem tudjuk bevasalni rajta, mert se tulajdona, se munkája! Na ezért szeretnénk most nagyon óvatosak lenni!
2014. márc. 21. 14:22
 4/10 anonim ***** válasza:

Érthető az aggodalmad :(

Én nekilátnék a bontásnak biztosan, azzal nem veszthettek :)

2014. márc. 21. 14:31
 5/10 A kérdező kommentje:
Mi nem veszíthetünk, de mi van, ha a tulaj emiatt pénzt követelne? Bele lehet írni ezt is valahogyan a szerződésbe?
2014. márc. 21. 14:37
 6/10 anonim ***** válasza:
Mindent rögzíteni a szerződésbe! Átvágnak, ha nincs benne. Én nem is tennék semmit.
2014. márc. 28. 13:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Bármit bele lehet írni a szerződésbe :)
2014. márc. 28. 13:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Sajnos tárgytalan. Utolsó pillanatban jött egy nagyi aki kardoskodik, hogy mégse adják el a házat...
2014. márc. 29. 09:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Én úgy jártam, hogy a 80 éves néni akart is menni Öregek otthonába, meg nem is. A gyerekei akarták, de még helye sem volt, se friss tulajdoni lap, se energiatanúsítvány, de az ingatlanos cég vitte a vevőket. A ház kicsi volt, aránylag jó állapotban (tető nem), de panorámás telekkel. Az ára is hol ennyi volt, hol annyi. Feladtam, pár héttel később megtaláltam az igazi jót,igaz, Budapesttől távolabb.
2014. márc. 30. 15:32
 10/10 A kérdező kommentje:
Remélem mi is találunk igazit, mert ez már a második alkalom volt, hogy a tulajok már aláírták volna a szándéknyilatkozatot, de jött egy kedves rokon akinek semmi köze a házhoz...
2014. márc. 31. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!