Birtokbaadás a pénz kifizetése előtt?
Figyelt kérdés
Kinéztünk egy házat. Az eladó azt mondta, hogy szívesen birtokba adja még mielőtt folyósítaná neki a bank az összeget, így előbb elkezdhetjük a felújítást. A felújításba ugyan nem kezdenénk bele, de a bontási munkákat megcsinálnánk. Vagy inkább azt sem? Ne is menjünk bele a korábbi birtokba adásba? Milyen hátrányunk lehet belőle?2014. márc. 21. 14:03
1/10 anonim válasza:
Szerintem hátrányotok nem származhat belőle. A döntés már megvan a bankból? Szóval arra nincs esély, hogy átíratjátok a közüzemi számlákat a nevetekre, aztán ugrik az ügylet, mert a bank beint. ?
2/10 anonim válasza:
Én is így adtam el a lakásomat, a részedre annyi a rizikó, hogy ami munkát belefektetsz azt bukod, ha nem kapsz hitelt mégsem és nem tudod megvenni a házat, ő meg ott lesz egy félig szétvert kecóval. Mi olyan vevőt fogtunk ki akivel nyílt lapokkal játszottunk, mindenki tudta minek mi a rizikója és minden ügyvéd előtt le volt tisztességesen papírozva.
3/10 A kérdező kommentje:
Adás-vételi előtt állunk még. Nem indítottuk el a hitelkérelmet sem, csak egy előzetes hitelbírálat volt. Ez persze nem azt jelenti, hogy tényleg meg is kapjuk! Az adás-vételibe természetesen belekerülne a korábbi birtokba adás is, ezért kellene előtte eldönteni. Korábban már volt egy vásárlási szándékunk, ahol egy komfort nélküli házat komfortossá kellett tennünk ahhoz, hogy megkaphassuk rá a hitelt. A ház nem lett a miénk az eladó hibájából, a milliókat meg nem tudjuk bevasalni rajta, mert se tulajdona, se munkája! Na ezért szeretnénk most nagyon óvatosak lenni!
2014. márc. 21. 14:22
4/10 anonim válasza:
Érthető az aggodalmad :(
Én nekilátnék a bontásnak biztosan, azzal nem veszthettek :)
5/10 A kérdező kommentje:
Mi nem veszíthetünk, de mi van, ha a tulaj emiatt pénzt követelne? Bele lehet írni ezt is valahogyan a szerződésbe?
2014. márc. 21. 14:37
6/10 anonim válasza:
Mindent rögzíteni a szerződésbe! Átvágnak, ha nincs benne. Én nem is tennék semmit.
7/10 anonim válasza:
Bármit bele lehet írni a szerződésbe :)
8/10 A kérdező kommentje:
Sajnos tárgytalan. Utolsó pillanatban jött egy nagyi aki kardoskodik, hogy mégse adják el a házat...
2014. márc. 29. 09:30
9/10 anonim válasza:
Én úgy jártam, hogy a 80 éves néni akart is menni Öregek otthonába, meg nem is. A gyerekei akarták, de még helye sem volt, se friss tulajdoni lap, se energiatanúsítvány, de az ingatlanos cég vitte a vevőket. A ház kicsi volt, aránylag jó állapotban (tető nem), de panorámás telekkel. Az ára is hol ennyi volt, hol annyi. Feladtam, pár héttel később megtaláltam az igazi jót,igaz, Budapesttől távolabb.
10/10 A kérdező kommentje:
Remélem mi is találunk igazit, mert ez már a második alkalom volt, hogy a tulajok már aláírták volna a szándéknyilatkozatot, de jött egy kedves rokon akinek semmi köze a házhoz...
2014. márc. 31. 12:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!