Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fundamentánál mi ez az azonnal...

Fundamentánál mi ez az azonnali hitel konstrukció?

Figyelt kérdés
Nem nagyon értem sajnos. Lakást szeretnénk venni, de sajnos önrésszel nem rendelkezünk. Viszont annyi összeget kifizetünk albérletre amennyi egy hitel lenne. Hogy tudnánk pénzhez jutni egy 5 milliós lakásra?
2014. márc. 2. 17:49
 1/5 anonim ***** válasza:

A fundamenta olyan megtakarítás, amihez állami támogatást kapsz, és nagyon jó kamatot is. De ez évek alatt gyűlik össze. És meg van határozva, mire használhatod fel.

Vannak olyan bankok, amelyek önerőnek számítják már a szerződés megkötésekor, de ezek nagyon rossz konstrukciós hitelek.

Szóval érdemes egy fundamentát indítani, de azt kb 4-6 évig fizetni kell, mire lesz belőle pénz. Akkor eldöntheted, hogy elég-e az az összeg, amit gyűjtöttetek (+ kamatozott, + állami támogatás is jött hozzá), vagy vesztek fel hozzá egy kamattámogatott "olcsó" hitelt.

2014. márc. 3. 10:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Tök jó, csak nem ezt kérdezte. Az azonnali hitel konstrukció esetén a számla megnyitásakor hozzájutsz a szerződéses összeghez. Így a megtakarítási időszakban a vállalt megtakarításon felül fizeted a kamatokat is és a megtak idő lejártakor ez átvált egy fix havi részletbe 3.9%-os kamattal. Sokat lendítene a sztori megértésén, ha rácsekkolnál a funda honlapjára, ott olyan szépen le van írva a számla felépítése és működése, hogy egy négyéves is megérti.
2014. márc. 3. 11:14
 3/5 anonim válasza:
Azért az hozzá tartozik, hogy azonnali áthidaló kölcsönnél kell önerő és már nem 3,9 hanem azthiszem 7% a kamat
2014. márc. 16. 20:01
 4/5 anonim ***** válasza:

"Azért az hozzá tartozik, hogy azonnali áthidaló kölcsönnél kell önerő és már nem 3,9 hanem azthiszem 7% a kamat"

Két helyreigazítás: önerő mindegyik hitelhez kell, az azonnali áthidaló esetében sosem volt 3,9% a kamat, tehát értelmezhetetlen az a mondat, hogy "már nem 3,9..."

Ilyenkor az ügyfél kvázi előre felveszi azt a pénzt is, amit normál esetben ő helyezne el megtakarításként. Tehát már a megtakarítási időszak alatt is kölcsönt törleszt. Ennek az időszaknak magasabb a kamata, majd a megtakarítási időszak lejártát követően beáll 3,9%-ra.

2014. márc. 17. 09:50
 5/5 anonim válasza:
Én is ugyan ezt írtam csak lehet kicsit hülyén fogalmaztam meg
2014. márc. 17. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!