Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nem rizikós 50-60 éves tégla...

Nem rizikós 50-60 éves tégla családi házat venni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, nem ázik, tető átlagos, fürdő rendben van,falak jónak tűnnek. Van kis pince, garázs, 500 nm körüli telek. Több ilyesmit is találtam. 12-16 millió között, városban, tehát nem falu.

Csak hát ilyen régi házak. Megéri? Kicsit félek tőle, hogy majd pénznyelő lesz, állandóan tönkre megy valami. Még nem laktam családi házban, de nem szeretném, hogy a gyerekek panelban nőjenek fel. Ilyen árkategóriájú házakat tudnék csak megvenni, hitelre.

2014. jan. 30. 15:32
 1/8 anonim ***** válasza:
melyik város??nem hiszem el h 16 milióért nem találsz jobb.
2014. jan. 30. 15:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Minden rizikós. Az ilyen korú házra biztos kell költeni. De a fiatalabb meg drágább. De nem hinném hogy olyan kockázat felmerülne hogy belebukj a vásárlásba valamiért. Álltalában az ilyen idős háznál szoktak vízvezeték csöveket cserélni az a minimum. A TÖBBI IGÉNY SZERINT.
2014. jan. 30. 15:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Egy (kert)városi ház nagyjából ezen a szinten szokott mozogni. Alaposan meg kell nézni, mit érdemes rajta felújítani. Például a korából adódóan jó eséllyel aluminium vezetékes, ha nem lett cserélve, azt mindenképp érdemes.

A családi házon meg mindig akad valami tennivaló. Ez vele jár.

2014. jan. 30. 15:45
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Minimum két milliót kalkulálj a kipofozására.
2014. jan. 30. 17:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Én csak a beépitett téglára tudok véleményt mondani.

Azok még téglák voltak .Nem porlik a véső alatt .

2014. jan. 30. 19:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Hetven éves, csaknem 100 m2 házat adtam el 500 m2-es telekkel, kiemelt kertvárosban, főútvonalon. A ház komoly felújításra szorul, legrosszabb a tető. A teleknek volt csak komoly értéke, a háznak majdnem semmi. Mit vettem? Máshol, szintén kertvárosban fele ekkorát, de sokkal fiatalabbat, modernebbet, kicsit nagyobb telekkel. Mennyiért? Igen olcsón, ez is téglából van, de szigetelt (dryfit van rajta). A helyedben ilyet keresnék, akkor is megéri, ha eredetileg hétvégi háznak szánták, de téglából, minőségi anyagokból épült, szigetelt, jó a közlekedés, van a közelben bolt és minden más. A Dunakanyarban nagyon sok ilyen eladó most, nézz körül, nem bánod meg.
2014. jan. 30. 23:01
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi
2014. febr. 2. 20:53
 8/8 Charlie O Brien válasza:

A megadott adatok alapján mindenképpen rizikós, ha a vásárlás után nem szeretnél rá sokat költeni.

A rizikó nagyban csökkenthető, ha megtudod:

Van-e alapja, ha van miből és milyen mélyen?

Volt-e gépészetileg (gáz, víz, csatorna) teljesen felújítva?

Volt-e a villamos rész teljesen felújítva?

Miből van és milyen állapotú a födém, tetőszerkezet, héjalás?

A rizikó tovább csökkenthető szakemberek bevonásával, akik a helyszínen meg is tudják nézni a megvásárlás előtt a házat. A legfontosabba a szerkezet, a többi (gáz, víz, villany, csatorna) egyszerűbben felújítható. Ha ezek a rendszerek nem voltak felújítva, akkor kb. 2 milliót érdemes az árba kalkulálni.

2014. febr. 6. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!