Nem rizikós 50-60 éves tégla családi házat venni?
Tegyük fel, nem ázik, tető átlagos, fürdő rendben van,falak jónak tűnnek. Van kis pince, garázs, 500 nm körüli telek. Több ilyesmit is találtam. 12-16 millió között, városban, tehát nem falu.
Csak hát ilyen régi házak. Megéri? Kicsit félek tőle, hogy majd pénznyelő lesz, állandóan tönkre megy valami. Még nem laktam családi házban, de nem szeretném, hogy a gyerekek panelban nőjenek fel. Ilyen árkategóriájú házakat tudnék csak megvenni, hitelre.
Egy (kert)városi ház nagyjából ezen a szinten szokott mozogni. Alaposan meg kell nézni, mit érdemes rajta felújítani. Például a korából adódóan jó eséllyel aluminium vezetékes, ha nem lett cserélve, azt mindenképp érdemes.
A családi házon meg mindig akad valami tennivaló. Ez vele jár.
Én csak a beépitett téglára tudok véleményt mondani.
Azok még téglák voltak .Nem porlik a véső alatt .
A megadott adatok alapján mindenképpen rizikós, ha a vásárlás után nem szeretnél rá sokat költeni.
A rizikó nagyban csökkenthető, ha megtudod:
Van-e alapja, ha van miből és milyen mélyen?
Volt-e gépészetileg (gáz, víz, csatorna) teljesen felújítva?
Volt-e a villamos rész teljesen felújítva?
Miből van és milyen állapotú a födém, tetőszerkezet, héjalás?
A rizikó tovább csökkenthető szakemberek bevonásával, akik a helyszínen meg is tudják nézni a megvásárlás előtt a házat. A legfontosabba a szerkezet, a többi (gáz, víz, villany, csatorna) egyszerűbben felújítható. Ha ezek a rendszerek nem voltak felújítva, akkor kb. 2 milliót érdemes az árba kalkulálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!