Van egy lakás, hitelátválalással eladó 0ft nincs villany meg gáz mindet kikötötték hogyan tudom átválalni a hitelt hogy ezek visszakötése ne háruljon rám? MEGÉRNÉ-e igy?
A lakáshitel, és az elmaradt közüzemi tartozások két különböző dolog. Amíg az összes közüzemi tartozást nem egyenlítitek ki, addig nem írják át a nevetekre, és nem kapcsolják vissza.
Csak úgy tudod megoldani, ha a tulaj kifizeti az összes közüzemi tartozását, és utána mentek a bankba a hitel átvállalásról új szerződést kötni, vagy te kifizeted az összes közüzemi tartozást, és az összeget megpróbálod visszaszerezni..
Első hozzászólót megerősítem, TIGÁZ írta nekem, hogy ha az albérlőnk, aki a nevére vette a gázórát, tartozást halmoz fel és leveszik az órát, addig nem kötnek arra a címre új szerződést míg az albérlő VAGY én tulaj VAGY új albérlő ki nem fizeti az előd tartozását.
Azt hogy megérné-e neked, akkor lehetne eldönteni, ha tudnánk mennyi teher van a házon a hitelen kívül. A közművek visszakötése max. 50-100.000,- Ft-ból megvan, DE ha vannak egyéb felhalmozott tartozások, vagy egyéb terhek, akkor azokkal is számolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!