Érdemes panellakást venni? Régi tégla lakás vagy felújított panel? Melyiknek kisebb a rezsije?
Nézz utána, hogy a manapság divatos(végül is egy teljes iparág épült rá)panelprogramos szigetelés mit okoz az emberi egészségben.Főleg müa.ablakokkal, ahol aztán levegő se ki, se be, a párát meg a penész nagyon szereti.
Szóval a régi polgári lakásra(fa ablakokkal) szavazok+kb.4-5 millió a fűtéskorszerűsítése.
A panel max.első-második lakásként megfelelő.Azoknál akik élhető teret akarnak kevés pénzből és max.2 gyerek van hetvenakárhány négyzetméteren, de azt is csak ideiglenes megoldásként akarják.
Ha jót akarsz magadnak új lakásba, ahol házközponti fűtés van oda nem mész.
Azt konkrétan kell megérdeklődni, mert a költségek elosztása nagyon függ a házkezelőségtől. Minálunk (panel) a szigetelés után jóval kevesebbet fizetünk a fűtésért, mint előtte.
Mellékesen megjegyzem, hogy a házkezelőséget is lecseréltük, mert már nagyon sok disznóságot csináltak.
Ha első lakás és vélhetően 3-5 éven belül tovább tudtok lépni akkor panelt is ki lehet próbálni. Én 2. kerületi "villaházból" repültem ki és 5 évig laktam panelban. Ha jót akarsz akkor abból is csakis a 4 emeletesbe! Amivel számolni kell: Elég egy hangosan tévéző süket öreg szomszéd és cseszheted, pláne ha rossz alvó vagy. De fúrás/faragás/kopogás/gyerek trappolás is előfordul, mindenki másképp viseli...
A fűtés nem horror mondjuk egy 4 emeletes 50nm esben nekünk átlag 9000 volt tavaly vízfelmelegítéssel együtt!
(mivel a főtáv nem csak a radiátorba küldi a forró vizet hanem a zuhany, csapok is tőlük kapják amelyért ezt a vízfelmelegítési díjat számolják) bocs ha egyértelmű, azér tírom mert nekem is új volt ez anno :)
Ha még panelprogramos is a lakás és szigetelt is akkor valószínűleg még kedvezőbb a helyzet.
6-os vagyok.
Nem panelprogramos a lakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!