Budapesten, a nyolcadik kerület rehabilitált részén, a Corvin-negyedben érdemes lakást venni? Hetedik kerület, Rózsák tere környékén esetleg? Mennyire biztonságosak ezek a részek?
A pláza végétől számítva a Leonardo da vinci utcáig néztem lakásokat a régebbi polgári házakban. Nem tudom mennyire biztonságos a környék, mennyire gyakoriak az atrocitások. Horváth Mihály térre is vonatkozna a kérdés. köszönöm :)
lány, 22
Szia, alapvetően az a baj, hogy sok helyen nincs közvilágítás, így éjjel csak a sugárutakon jó hazamenni. Horváth M. tér jó, Baross u. jó, Úllői út so-so.
A Leonardo az nem...
Ha nagyon a 2 végén van, megfontolandó. Bent és nappal semmi baj. Csak szlömmösödés van, ennyi. Biztonság: aki ott nőtt fel (pl. én9, reflexszerűen tudja, min tartsa a szemét, annak semmi baja nem lesz, nekem se volt semmi gondom 37 év alatt.
A lakosság sok házban a műveltségi polgárságból áll esetleg 1-2 zenészcigánnyal, és nagyon nívós, hiszen az oktatási és művelődési intézményekkel legsűrűbben tarkított országrészről beszélünk, vagyis a házat kell jól megválasztani.
Egyébként ezek NEM a rehabilitást övezet, amiket név szerint kérdeztél! Az kijebb van!
Ez a Corvin-negyed, és Középső-Józsefváros belső része, a körút vonzásközrzete!
Ezek az óva intések pedig nem az átsétálásra, hazamenetelre vonatkoznak, hanem a hosszú időt ott tartózkodásra, pl. ha eladó vagy a Leonardóban egy közértben, tuti lesznek rossz élményeid. A kiválasztott házban kell majd jól körbekérdezgetnek.
Ha bárelni akarsz, akkor is tölts el ott sétálva 2-3-szor néhány órát, amit azalatt látsz, az mérvadó.
Ha venni akarsz lakást, akkor meg nyilvén a szokásos lakásvételi köröket ródd le. Nekünk is van ott a futó u-ban eladó lakásunk. Az kifejezetten elit rész, magas négyzetméterárakkal.
Egyébként az utóbbi hónapokban 200 méterenként vannak a járőrök párban, és a közterületes kerületőrség is aktív.
a Horváth M. téren a fazekas van, tehát ott állandóan posztol a 2 rendőr, amíg tanítás van. Éjjel meg járőr.
Rózsák tere átlag, Corvin környékén vannak jobb és rosszabb részek is, ahogy már az előző hozzászóló is leírta a Leonardo felejtős. Egyébként inkább az Oktogon környékén nézelődj, jobb környék. Vagy ha már mindenképpen a VIII. kerület, akkor a körúton belüli rész.
Ja a Horváth Mihály tér annyira nem jó környék, egyik ismerősem arra lakik albérletben, a házban ők vannak fehérként kisebbségben.
4: Most esett le amúgy, hogy nem erre laksz. Én most is a Horváth M. térről írok, ez az 5. ingatlanunk a kerületben, és minden házat ismerek kívül-belül az említett környéken.
tudom, melyik hézban milyen a fűtés, van-e lift, mikor újították fel, van-e házmester, volt-e benne valaha csótány, laknék-e benne, stb.
köszönöm a válaszokat. :)
megvenném a lakást,a 8. ker az anyagiak miatt jött szóba, mert ott olcsóbbak. A horváth m. térnél néztem is egyet, az pont a fazekasra néz, a hock jános utca sarkán van.
hát, ha nem ez a rehabilitált rész, akkor jól benéztem, de akkor melyik? a google nem adott erre választ.
Azok nagyon szép házak a Hock János elején.:):)
Mi is néztünk ott magunknak, de anyu emiatt ódzkodik kicsit: ott a Fazekas előtti téren szoktak a cigánygyerekek focizni, nyáron éjjel kettőig is kinn ülnek a mámmával, a fámíliával, szóval élet van ott, úgy értem, kisebb zsivaj (jó időben). Néha még hegedálnak is.:) De mondjuk ezek változó dolgok, pl. 4-5 éve nem is volt kiépítve még az a sétáló, pados rész, így nem volt ez a szokás sem.
Ja, ha profi klarinétjátékot, cimbalmot, hegedűt hallasz a környéken, akár komplett zenekarban, és "idegesít", miért hallgatnak ilyen hangosan zenét nyitott ablaknál: tudd, hogy ÉLŐ a zene!:)
És még valami: aki bármilyen okból bekerül az általunk tárgyalt környékre: soha többé nem akar elmenni. Valahogy olyan a földsugárzás, építészetileg is ez a város mértani közepe, otthonos érzés nagyon.:)
VIII. kerületi ún. "Rehabilitációs rész": például a www.oc.hu oldalon a Részletes keresés-re kattintva tudsz választani kerületrészeket is.
Egyébként voltunk a Fecske utcában (Rehab. rész) olyan házaspárnál új építésű házban, akik azt momdták: a ház jó, a garázsba be tudunk hajtani autóval, onnna jövünk föl, a lakás olcsó volt, nekünk ennyi számít, ezért jöttünk ide lakni. Szóval van ilyen is.:)
Onnan 20 m-re van a Népszínház utcában a Kisfőnök és Nagyfőnök felségterülete a "multikulti"-ban (amiért szintén mások kifejezetten rajonganak), és ott se tudtam soha, mitől kellene félni, aztán a Házon kívül-ben a "Durva helyek" c. sorozatban megtudtam: éjjel ha nagyon egyedül nagyon látványosan kitett ékszerrel nagyon lassan andalogsz, előfordulhat, hogy letépik Rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!