Kinéztem egy telket, nagyon jó helyen van. Szerintetek mennyit alkudhatok le az árból, ami még nem pofátlan?
Mond meg mennyit szeretnél adni érte, aztán majd közeledik az ár.
Pofátlanságról ebben az esetben nem beszélhetünk, akármennyit is mondasz
Az eladó mindig többet mond,hogy legyen miből engedni .
A vásárlónak is van elképzelése az árról,de ő is ezalatt mond összeget.Aztán jön az alkudozás ,ha mindkettő komolyan gondolja .Mindkettő enged az álláspontjából,ha összejön az űzlet,mindkettő örül ,hogy jó vásárt csináltak .
Nekem van 2 telkem Biatorbágy Pecatónál. Az egyik vízparti stéggel, a másik a pati utcából nyíló füves utcában van. Mindkettőn fürdőszobás, konyhás ház van. Egyik sem ér sajnos 9 milliónál többet.
Erre én 11-et mondanék, mert belterület és egy szerszámos sincs rajta. Max. 12. Én 10,5-ért vettem Budapesten egy kis kockaházat 803 nm-es telken tavaly. Az egyenértékű Biatorbággyal.
Többször jártam már Biatorbágyon és nagyon nem mindegy, hogy melyik részén van, lehet e rá építeni rendes házat, aszfaltozott útról megközelíthető e stb. A Katalin-hegy, Peca-tó üdülőövezet össze se lehet hasonlítani azzal, ami egyből a városközpontban van. (Már bocs, de ez tény)
Budapesti vagyok én is, de már unom a szennyezett, mocskos levegőt és a 11. kerülettől, ahol dolgozom egyáltalán nincs messze Biatorbágy. Kb 15 perc alatt ott vagyok. Köszi a tanácsokat, akkor szerintem 16-ot fogok neki mondani. :)
Én értelek, de nem kell túlértékelni sem egy üres telket.
A Peca-tó 5 percre van a falutól, télen van hókotrás, van szemétszállítás. A 0 extra rezsi miatt sokan költöztek oda, így már nem is kietlen. A közművek hiánya levon 2-2 milát, de akkor már nem is olyan jó a csatorna ha nincs kút és a kert locsolása köbméterenként 700 Ft-ot visz el vagy külön kert órát kell kieszközölni 25e-ért. Egy onnét 5 kilométerre levő telek nem ér 3x annyit.
Amit te akarsz érte adni az egy 16. kerületi Zuglóhoz közeli ár és az veri Biatorbágyat. Ha csak arra gondolok, hogy a 16. kerületbe hazaérek 25 perc alatt a Lánchídtól csúcsidőben vagy befelé, Biáról ez a reggeli csúcsban araszolva elképzelhetetlen. Biatorbágy nem Nagykovácsi.
Csak egy eklatáns példa. Tavaly 10,5-ért vettem egy 13.ért meghirdetett felújítandó házat. Mellettem ugyanez a telekméret, rajta egy bontandó 2,4m-es belmagasságú pici putrival 17-ért van hirdetve és nem nagyon akarnak lejjebb menni.
Csak azt mondom, legyél nyugodtan pofátlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!