Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mindenkihez kimennek helyszíni...

Mindenkihez kimennek helyszíni szemlére a NAV-osak aki ingatlant vásárol? (illeték miatt)

Figyelt kérdés
2013. aug. 23. 10:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

pff. gondolom a kormány embereihez nem mennek ki.

szégyen, ami itt megy.

bocsi, hogy offoltam.

2013. aug. 29. 17:43
 12/18 anonim ***** válasza:
Én is furcsálltam, hogy kijöttek a kis vacak 11 milás ház miatt. A probléma ott keletkezik, hogy szerintük annak 17-18M a forgalmi értéke, ami egy 2008-as adatból keletkezik, ráadásul infláció követő. Sajnos azonban az ingatlanárak, nemhogy emelkedtek 2008-hoz képest, de 20-50%-al csökkentek. Elég nehéz a fejükbe verni, hogy a forgalmi értéket a piac határozza meg valójában és nem az ő kalkulátoruk.
2013. aug. 29. 17:57
 13/18 anonim ***** válasza:
Mi vettünk egy lakást 8 millióért. Hasonló lakások ugyanott 9 körül vannak a piacon. Ez lerobbant volt, azért volt olcsóbb. Jöttek és vitatták, az illeték miatt. Meg a felújítást fitymálták....
2013. aug. 29. 20:34
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem , általában nem mennek ki , határozatot küldenek az illeték összegéről ( a környéken levő hasonló méretű ingatlanok eladási árához viszonyítanak ).

Akkor mennek ki , ha valami nem stimmel , nincs is annyi emberük , hogy mindenhova kiküldjenek valakit.

Egyébként régebben az illetékhivatal rótta ki az illetéket , de lehet , hogy ez már átkerült a NAV - hoz , nem tudom.

2013. aug. 29. 23:21
 15/18 anonim ***** válasza:

Így van, a NAV jogköre beszedni az illetéket. Természetesen az az érdekük, hogy minél magasabb legyen.

Én fővesztés mellett nyilatkoztam az eredeti vételárról (amit ők keveseltek) és ez után állapították meg az illetéket, mert elfogadták az indokaimat.

Kb az eladó részéről is vagy 4 tanú lett volna az eredeti árról, pedig még csak adózni sem kellett nekik, mert egy nénié volt már vagy 50 éve. Aztán ott van az ingatlaniroda szerződései és jutaléka, stb. Vannak helyzetek, amikor felesleges kamuzni, hiszen eleve jó volt a vétel. Ha 1-2 milával tolják feljebb az értékét, talán még elfogadom, de ha mégjobban, akkor tuti felebeztem volna és megvédem az igazam.

2013. aug. 30. 00:06
 16/18 A kérdező kommentje:
faluhelyen vagyunk ráadásul,egy városhoz képest tényleg jó áron vettük, ott a házunk minimum 4 millióval kerülne kerülne többe....dehát ez falu...nem csaltunk semmit, még egy kis hitel is van rajta....szóval remélem nem kötekednek és rendben lesz minden, mert mi mindent jogszerűen intéztünk, annyi van az adásvételin is amennyiért ténylegesen vettük
2013. aug. 30. 09:32
 17/18 A kérdező kommentje:
Nah' túl vagyunk rajta ...a napokba voltak, semmi extra nem történt szerencsére, nagyon jó fej fickó volt kint, körbenézett nagyjából, kérdezett pár adatot a házról és ennyi, maradt az adásvételiben írt összeg, azután fizetünk illetéket! :):)
2013. szept. 4. 12:55
 18/18 anonim ***** válasza:
Az esetek 90%-ában ez így is van. Persze ha egy 50 milás rózsadombi üres telekre ráír valaki 10-et, az alapból más megítélés alá esik. 10-25% differencián nem fognak szöszölni, hiszen ennyi alku belefér mindenhol.
2013. szept. 4. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!