Mindenkihez kimennek helyszíni szemlére a NAV-osak aki ingatlant vásárol? (illeték miatt)
pff. gondolom a kormány embereihez nem mennek ki.
szégyen, ami itt megy.
bocsi, hogy offoltam.
Nem , általában nem mennek ki , határozatot küldenek az illeték összegéről ( a környéken levő hasonló méretű ingatlanok eladási árához viszonyítanak ).
Akkor mennek ki , ha valami nem stimmel , nincs is annyi emberük , hogy mindenhova kiküldjenek valakit.
Egyébként régebben az illetékhivatal rótta ki az illetéket , de lehet , hogy ez már átkerült a NAV - hoz , nem tudom.
Így van, a NAV jogköre beszedni az illetéket. Természetesen az az érdekük, hogy minél magasabb legyen.
Én fővesztés mellett nyilatkoztam az eredeti vételárról (amit ők keveseltek) és ez után állapították meg az illetéket, mert elfogadták az indokaimat.
Kb az eladó részéről is vagy 4 tanú lett volna az eredeti árról, pedig még csak adózni sem kellett nekik, mert egy nénié volt már vagy 50 éve. Aztán ott van az ingatlaniroda szerződései és jutaléka, stb. Vannak helyzetek, amikor felesleges kamuzni, hiszen eleve jó volt a vétel. Ha 1-2 milával tolják feljebb az értékét, talán még elfogadom, de ha mégjobban, akkor tuti felebeztem volna és megvédem az igazam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!