Milyen arányban legyen tulajdonos a férjem az új lakásunkban?
Ha azt nézzük, hogy pontosan 200.000Ft a férjed része akkor az pont 4%.
Ha nem akarod kizárni öt, és úgy érzed, majd ha gyerekeitek lesznek, akkor ö fog akár évekig is eltartani titeket akkor én is 75-25%-ban adnák neki. Ez azért már 1250000 Ft vagy is lényegesen több mint amennyit ö bele rakott, de ugye be kell bútroznotok, és felújítások is lesznek, és lehet pont akkor amior te kisgyerekkel otthon fogsz ülni, és egy petákot sem keresel, a gyesed meg a béka feneke alatt lesz.
Èn már váltam el, és én megértelek telejsen. Válásnál tényleg nincsen már menekvés.
Második férjemnél (aki a gyerekeim apja és nagyon nagyon szeretem), már mindent pontosan elosztottunk és külön kasszán vagyunk.
Milyen érdekes!
Ha egy férfi írta volna ki így a kérdést, már régen letámadta volna az asszonykórus, hogy milyen aljas ember!!!
De ha egy nő írja ki, akkor az egészen más, mert csak előrelátó...
mindenképpen kérdezd meg őt. De ha már megtetted, akkor úgy döntsd el, hogy a tulajdonos érdekeit sem veszitek félvállról.
dert
Ügyvédtől kérdezd inkább meg. Mert a víkend telek után adózni is kell ugye, de lehet hogy valamennyire be lehet számítani. Amúgy már más világ van mint régen, bizonyítható visszamenőleg, hogy 4,6 a te örökséged.
Amikor mi közösbe vettük a férjemmel a lakást, az ügyvéd közölte hogy csak a plusz összeg lehet a férjemre íratni a többi marad a nevemen (adózási és egyéb okokból, pontosan %-ban). Szóval szerintem csak a 400 e-t tudod ráíratni a többi a te neveden lesz. Ami korrekt is mivel, már nem a házastárs, hanem a gyerek örököl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!