Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha én eladom a saját lakásom,...

Ha én eladom a saját lakásom, ki kell takarítanom átadás előtt, vagy nem jellemző?

Figyelt kérdés
Szerintem illik, de nem mindenki véleménye egyezik ennek a szükségességével. Ti hogy csinálnátok?

ápr. 9. 09:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%

A szerződésekben jó esetben benne van, hogy milyen ingóságokat vesz meg a vevő (a beépített bútorzaton, műszaki eszközökön túl). Minden más a tiéd, amivel távozol. Emiatt azt is beírják egy jó szerződésbe, hogy a birtokátadás az eladó ingóságaitól kiürített állapotban történik, ellenkező esetben vagy raktároztatják ezeket és annak a költségeit az eladó terhelik; vagy pedig a helyi hulladékudvarban leadják, és ennek az elszállítási és egyéb költségeit az eladó terhelik.

Nyilván minden megegyezés kérdése, de számolj ilyen vevői igénnyel.

ápr. 9. 09:37
 2/12 anonim ***** válasza:
66%
Azért söpörj fel.
ápr. 9. 09:59
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én felporszívóztam, felmostam, mielőtt átadtuk.

Amit mi vettünk, na ők nem bajlódtak takarítással, vastagon állt a por az elvitt bútorok helyén...

Szerintem ez mindenkinek az életvitelétől is függ, kinek mi a normális. Nekem lesült volna a p.fámról a bőr, ha piszkosan adom át.

ápr. 9. 12:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Igénytelenség és taplóság is takarítatlan ingatlant átadni, hacsak nem eleve annyira lepusztult állapotban van, hogy felesleges takarítani.

Amikor mi eladtuk a lakásunkat, a költözést követően felsepertünk, a szekrényeket, ami ott maradt, kimostuk, a leszerelt mennyezeti világítás helyére becsavartunk egy égőt. Általános tisztasággal illik átadni.

Ahová költöztünk, takarítva volt, de pl. nem hagytak égőt, így mire estére kipakoltunk zseblámpázni kellett másnapig, míg felszereltük gyorsan a világítást.

ápr. 9. 12:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Tök alap, hogy rendbe vágom. Mindegyiket úgy adtuk át eladáskor. Emellett rád is egy bélyeget nyom milyen állapotban adod át.

Nekem alap az igényesség, higiénia és precizitás.

Amiket pedig csak béreltem is anno, azokat is mindig kitakarítva adtam vissza, ahogy én megkaptam.

31

ápr. 9. 12:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Legalább söpörj fel. Annyira azért nem kell csillognia a lakásnak. Az új lakó helyében úgyis egy nagytakarítással kezdeném így is, úgy is...
ápr. 9. 13:25
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Első szorgalmas, csak egy szót nem írt a kérdéseddel kapcsolatban.

Én egy esetben mellőzném csak a takarítást: Ha a vevő kifejezetten azzal vásárolja meg, hogy felújítja. Tehát festés, mázolás stb. lesz az első lépések között. De nagy mocskot még ebben az esetben sem hagynék.

ápr. 9. 14:45
 8/12 anonim ***** válasza:
A takarítatlan lakásért lealkudhat valami összeget a vevő, de egyébként ez a két fél megegyezésétől függ.
ápr. 9. 15:55
 9/12 anonim ***** válasza:
34%
Első vagyok és biztos értetlen, hogy takarítás alatt én nem a porszívózásra asszociálok, hanem hogy kitakarítja a saját cuccaitól a házat.
ápr. 9. 16:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Fúj, mennyire igénytelen lusta disznó lehet az, aki a saját mocskát otthagyja kiköltözés után az új lakónak, hogy “nesze takarítsd fel”. Teljesen alap dolog kéne legyen, hogy tisztán, kitakarítva adod át.
ápr. 12. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!