Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tudom hogy nehéz kérdés, de...

Tudom hogy nehéz kérdés, de kizárólag hozzávetőlegesen, nagyjából mennyibe kerülne az összes Budapesten található épület, illetve ingatlan, ha minden eladó lenne és valaki meg tudná venni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy Budapest eladó, úgy ahogy van mindennel együtt. Az összes történelmi épület is, minden eladó. Ténylegesen csak úgy nagyjából, de mennyit érne az összes a városban található ingatlan?

Nekem az is elég ha valaki megmondja hogy mondjuk 100 milliárd dollár, vagy annál jóval nagyobb összegben gondolkodjak.

Sajnos én nem tudom megbecsülni az ingatlan árakat egyáltalán. Ha látok egy szép házat Budán egyszerűen el sem tudom képzelni hogy mennyibe kerülhet, annyira nem értek ehhez. Tudom hogy hülye kérdésnek tűnik, de egy főiskolai projekthez kellene.

ma 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Írsz egy listát az épületekről darabonként excelben, és én a mellette lévő mezőbe darabonként beírom az árat. Neked csak annyi dolgod lesz már utána, hogy a B oszlopon végighúzod az egeret és a szumma gombra klikkelsz. Na, az összeadja neked...
ma 18:13
 2/6 Sanyi2025 ***** válasza:
53%
Ez az oldal azt írja, hogy az átlag négyzetméterár 1,3 millió, illetve 908 ezer ingatlan van, tehát ennek az összértéke akkor kb. 1,18 ezermilliárd, ha nem számoltam el a helyiértéket.
ma 18:30
 3/6 Sanyi2025 ***** válasza:
53%
ma 18:30
 4/6 Sanyi2025 ***** válasza:
100%

*ja bocs, kihagytam a képletből, hogy az átlag lakásméret 109 m2.

Tehát akkor az összérték az akkor kb. 129 ezermilliárd.

ma 18:32
 5/6 A kérdező kommentje:

1 pont ezért írtam hogy nagyjából

Mert nem mindegy hogy 100 millió dollár

Vagy egy billió dollár

Vagy 10 billió

Mert én sajnos ennyire sem tidom megbecsülni

ma 19:32
 6/6 A kérdező kommentje:

4 tehát akkor sanszos hogy 1 billiard dollár felett van vagy körül

Erre lettem volna kiváncsi

Először nem is Budapestet akartam kérdezni, hanem mondjuk csak a II. kerületben a házak mennyit érhetnek

Szinten csak nagyjából.

ma 19:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!