Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A fele házat szeretném páromra...

A fele házat szeretném páromra íratni hogyan tudom Csak ügyvéd vagy önkormányzati jegyző is jo?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 07:39
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
A legjobb ötlet a közjegyzö
tegnapelőtt 07:43
 2/5 anonim ***** válasza:
70%

Inkább ne tedd! Én csak 10%-ot akartam ráíratni, hogy mégis a magáénak érezze egy kicsit, pedig a hitelt egyedül vettem fel. Szüleim házát vettem meg, és ők nem engedték, akkor már ott lakott velem, de nem voltunk házasok. Áldom a döntésüket, mert 8 év múlva szétmentünk, és fizethettem volna neki.

Kollégám ugyanezt megszívta, miközben a párja semmit nem tett bele, és még csak be sem volt oda jelentve, csaj viszont pofátlan módon tartotta a markát.

Amúgy meg tudtommal elég egy ügyvéd, aztán bejegyzik a földhivatalban

tegnapelőtt 07:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az önkormányzati jegyző nem keverendő a közjegyzővel. Közjegyzőnél lehet, itt nézheted meg, hol van a közeledben: [link]

Kisebb értékű ingatlanoknál (kis földterület a susnyásban) olcsóbb, mint az ügyvéd, de fél lakásnál már nem feltétlenül. Van nekik egy ügyértéktől függő díjszabásuk, amitől nem térhetnek el.

tegnapelőtt 08:11
 4/5 anonim ***** válasza:
76%

Miért akarod ráiratni?

Ha van egy 40 milliós házad, a párod rákölt 20-at, akkor azt mondom jogos az 50-50%-os tulajdon megosztás. Ha ugyanerre a házra rákölt 2-t, és ugy akarsz neki 50%-ot adni, az már nem korrekt. Ezért 5% járna csak jogosan.

tegnapelőtt 09:08
 5/5 anonim ***** válasza:
76%
Eszedbe ne jusson! Mi okod lenne rá?
tegnapelőtt 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!